Alexandru Voica, un român în vârstă de 39 de ani care a lucrat la Meta timp de 4 ani, a dezvăluit ce salariu colosal primea de la compania lui Mark Zuckerberg.
Alexandru a absolvit facultatea de informatică în România, apoi a plecat în Marea Britanie, unde a primit un post de inginer la compania ARM în Cambridge. Şi-a dat seama rapid că nu este potrivit pentru acest job, așa că a ales o carieră în comunicare şi marketing. El a avut mai multe job-uri, iar timp de 4 ani a lucrat și la compania Meta, informează Cancan.
„Această tranziție nu a fost motivată financiar, ci de găsirea bucuriei în munca mea”, a declarat Alexandru, potrivit businessinsider.com.
În anul 2018, Alexandru a demisionat din funcţie de şef la departamentului de PR în domeniul tehnologiei de la Ocado Group şi s-a alăturat companiei Meta. Salariul și beneficiile pe care le primea au fost unele colosale.
„Meta mi-a oferit un pachet complet de beneficii care mi-a îndeplinit așteptările. Acesta includea asistență medicală, concediu parental, abonamente la sală și un plan de pensii”, a mai spus Alexandru.
Românul a demisionat de la Meta în anul 2022, iar la acea vreme avea un salariu de 135.000 de lire pe an, însă câștiga în total până la 190.000 de lire sterline, incluzând bonusurile şi acțiunile în firmă. Chiar dacă acum nu mai lucrează pentru compania lui Mark Zuckerberg, Alexandru nu exclude o întoarcere în viitor.
„Nu am regrete, dar îmi este dor de colegii mei de la Meta. Sunt deschis să mă întorc la Big Tech dacă apare oportunitatea potrivită. Experiențele mele pozitive la Meta înseamnă că aș lua în considerare un alt rol acolo”, a mai mărturisit Alexandru.
În prezent, Alexandru lucrează de 8 luni pentru un start-up din Londra, specializat în avatare AI. De asemenea, bărbatul consiliază și prima universitate de inteligență artificială din lume din Abu Dhabi.
Care sunt șansele să își deschidă Meta o filială în țara noastră
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, subliniază amploarea influenței rețelelor sociale și discută despre necesitatea reglementării lor, în special în contextul anului electoral.
„Avem discuții la nivelul UE pentru a delimita foarte clar modul în care se face promovarea politică pe rețelele sociale”, a spus acesta, la Digi24.
El atrage atenția asupra faptului că aceste platforme reprezintă un instrument puternic, conferind un avantaj semnificativ competitorilor politici pentru promovare sau denigrare. Ministrul Cercetării recunoaște că a fost afectat de conținutul fals de pe aceste rețele, inclusiv prin clipuri menite să îi prejudicieze imaginea.
În acest sens, el a solicitat Meta să aibă un sediu fizic în România, adresându-se direct șefului Meta pentru Europa.
Conform informațiilor de la Digi24, Meta pare să aibă doar 35 de angajați care se ocupă de conținut în România, conform Expert Forum, citat de Profit.
„Conținutul cel mai important pe care trebuie să se focuseze reglementatorul, și de a-l demarca, este conținutul negativ” și în acest sens „modul în care acel instrument poate fi calibrat poate să spună cu o zi înainte de alegeri cu deepfake ceva de genul „I love Russia”, și asta îl poate afecta pe candidat masiv. Important este să găsim tiparul. Clipurile amuzante astăzi pot să pună un candidat în orice fel de ipostază”, a remarcat Ministrul Ivan.