Cătălin Gheorghe are doar 32 de ani și a dezvoltat deja un grup cu circa 40 de restaurante şi afaceri de 15 milioane de euro anul trecut. De la o cafenea cu specific oriental, a ajuns la trei Şaormerii, iar apoi, treptat, a dezvoltat un grup cu circa 40 de restaurante.
El vrea să apese pedala de acceleraţie şi vizează ca în cinci ani businessul să ajungă la circa 100 mil. euro şi 100 de unităţi sub branduri precum Treevi Pizza al Taglio, Fabrica de Ciorbe sau Sagakura, scrie businessmagazin.ro.
Cătălin Gheorghe are 32 de ani, iar antreprenoriatul a fost întotdeauna singura opţiune. Recunoaşte că a fost şi inspirat de părinţii săi, care la rândul lor sunt antreprenori, deşi într-un cu totul alt domeniu. „Eu provin dintr-o familie de antreprenori, dar familia nu m-a sprijinit financiar decât cu o mică sumă de bani la început şi cu o maşină pe care am vândut-o apoi, pentru a susţine businessul cu şaormerii. În schimb, m-a susţinut şi mă susţine în continuare moral.”
A intrat în ospitalitate când avea 18 ani, când s-a asociat cu un prieten într-un business de tip cafenea cu specific oriental, un local deschis undeva în zona 13 Septembrie din Bucureşti. „El a venit cu spaţiul, iar eu cu investiţia”, îşi aminteşte antreprenorul. A vândut partea sa ulterior, către fostul asociat, pentru a se alătura unui alt prieten, într-un business cu shaorma.
Au deschis trei şaormerii împreună, iar apoi a cedat din nou acţiunile pentru a porni Tomcat Hospitality, de aceasta data pe cont propriu. „Eu doar HoReCa am făcut. Am intrat în domeniu la 18 ani”, spune Cătălin Gheorghe. Businessul actual, Tomcat Hospitality, un grup cu aproape 40 de restaurante sub mai multe branduri şi cu afaceri de 15 milioane de euro anul trecut, l-a pornit în 2016. Atunci a deschis primul restaurant – Noa RestoClub – pe Calea Victoriei.
Era luna septembrie. Circa doi ani mai târziu, în octombrie 2018, a apărut prima pizzerie sub brandul Treevi Pizza al Taglio, poate cel mai cunoscut brand din portofoliul antreprenorului şi, cu siguranţă, cel mai extins. „Experienţa de până acum şi etapele prin care am trecut mi-au demonstrat că în domeniul acesta ai nevoie de un concept scalabil. Primul astfel de proiect pentru noi a fost Treevi.”
Astăzi sunt aproape 20 de localuri sub acest nume (pragul va fi atins până la jumătatea anului), dintre care două francize. Procesul de dezvoltare în sistem de franciză a fost pus pe pauză momentan, antreprenorul pariind pe expansiune prin forţe proprii. Al treilea concept – Fabrica de Ciorbe – a apărut în mai 2020, prima unitate fiind inaugurată în zona APACA din Capitală. Astăzi sunt 14 astfel de unităţi şi expansiunea continuă alert, acest brand mergând împreună cu Treevi în multe dintre spaţii.