Update martie 2, 2022 Vladimir Putin s-a întâlnit ieri, într-o discuție televizată, cu Guvernatorul orașului Sankt Petersburg, clip ce a fost postat mai apoi pe rețelele de socializare, acolo unde internauții și-au dat cu părerea.
Într-o imagine difuzată de Kremlin, președintele rus a fost văzut la Moscova stând alături de guvernatorul din Sankt Petersburg, Alexander Beglov. Cei doi stăteau unul în fața celuilalt pe un birou din Kremlin, oamenii de pe rețelele de socializare au sesizat aspectul aparent palid al liderului rus aflat sub presiune.
Unul a spus: “Putin nu arată bine… este cenușiu și umflat”, conform Daily Mail.
Un altul a remarcat că stătea foarte aproape de Beglov, în ciuda faptului că în ultimele luni a fost fotografiat păstrând distanța față de consilieri și alți lideri mondiali din cauza presupuselor temeri legate de posibilitatea de a contracta coronavirusul.
Putin ar putea avea dereglări provocate de consumul de steroizi. Avertizarea psihologului: „Îi percepe pe toţi cei din jur ca o posibilă ameninţare”
Psihologul Radu Leca pentru a explicat ce este sindromul Cushing, de care ar putea suferi Putin, adică totalitatea simptomelor generate de producția accelerată și eliberarea unei cantități crescute de cortizol în circulația sangvină, compus cunoscut și sub denumirea de hormon de stres, dar și despre cum influențează acesta comportamentul și sănătatea mintală.
„Cortizolul sau hormonul stresului reprezintă principalul inamic cu care ne luptăm, până când înțelegem cum funcționăm în prezența stresului. Stresul de tip cronic în cazul sportivilor și nivelurile mărite de cortizol cresc riscul debutului depresiei și a bolilor mintale, implementând clar direcția toxică a speranței de viață mai mici.
Este adevărat că efectul de val generat de o societate înspăimântată, aflată în stare de izolare și stres crește semnificativ nivelul de cortizol în general pentru românii de toate vârstele și indiferent de educație.
În oglindă, și evident drept soluție clară, avem următoarea idee: să te simți conectat din punct de vedere social, cu familia și prietenii și aflându-te în deplină siguranță readuce încrederea în propria persoană și viată, reducând prezența cortizolului.
Există oameni care dețin un întreg istoric plin de griji legat în mare parte de managementul furiei. Sunt aceștia predispuși la comportamentul agresiv? Da! Pot deveni și mai agresivi? Evident ca da!”, a explicat Radu Leca pentru DC News.
Un oligarh rus se revoltă contra războiului lui Putin. Și-a pierdut 90% din avere din cauza războiului: „Trebuie să cheltuim banii pe tratarea cancerului, nu pe război”
În 2014, Oleg Tinkov era unul dintre cei mai bogați ruși cu o avere estimată la 8,2 miliarde de dolari. Invazia de către Rusia a Crimeei din 2014 i-a topit averea de 10 ori. În fața unui nou război, Tinkov ia atitudine.
În 2014, afacerile lui Oleg Tinkov înfloreau. Deținea, printre altele, o bancă, un lanț de restaurante, un producător de alimente congelate și o rețea de magazine cu produse pentru casă. În acei ani, Tinkov a fondat o echipă de ciclism – Saxo Bank, pentru care a ajuns să concureze la un moment dat și una dintre vedetele sportului cu pedale din ultimii ani, spaniolul Alberto Contador, câștigător multiplu al marilor tururi, scrie cel mai mare site din Polonia, Onet.
Dar a urmat prăbușirea. Și asta pentru că sancțiunile occidentale impuse Rusiei după invazia Crimeei i-au redus averea cu 90%, la circa 800 de milioane de dolari, anunță libertatea.ro
Luni, oligarhul rus a luat poziție fermă împotriva războiului inițiat de Vladimir Putin: „În Ucraina mor oameni nevinovați în fiecare zi. Acest lucru este complet inacceptabil! Guvernele ar trebui să investească în tratarea oamenilor, în cercetarea cancerului și nu în război. Suntem ferm împotriva lui”, a scris acesta pe Instagram.
Menționarea cancerului nu este întâmplătoare. În 2020, acesta a fost diagnosticat cu leucemie și a creat o fundație care îi ajută pe cei bolnavi.
„Cumpărăm echipamente, pregătim asistente și ajutăm la construirea centrelor de transplant. Eu însumi, fiind de aproape două ori în lumea cealaltă, am experimentat cât de fragilă este viața în ultimii doi ani!”.