Update august 27, 2021 Pandemia i-a făcut mai chibzuiți pe europeni care s-au orientat spre mașini fiabile dar ieftine, cum este Dacia Sandero, a depășit Volkswagen Golf și a fost, în iulie, cea mai vândută mașină la nivel european.
Dacia Sandero a fost în iulie autoturismul cu cele mai multe înmatriculări noi, arată datele Automotive News Europe, pe baza cifrelor Jato Dynamics, citate de Ziarul Financiar.
Din vânzările de Sandero în Europa 75% reprezintă versiunea Stepway, produsă în România, la Mioveni, în timp ce versiunea “standard” este asamblată la Tanger, în Maroc.
Din cele zece cele mai bine vândute automobile la nivel european, trei sunt produse în România – Dacia Sandero, Dacia Duster şi Ford Puma.
Duster a ocupat locul al optulea, cu 13.329 de unităţI, în scădere însă cu 19% faţă de iulie 2020, iar Ford Puma s-a clasat pe locul 9 cu aproape 13.300 de unităţi, în creştere cu 2% faţă de luna similară din 2020, potrivit alephnews.ro.
Sandero a înregistrat în iulie aproape 20.500 de unităţI înmatriculate, în creştere cu 6% faţă de iulie 2020, în condiţiile în care anul acesta este vândută cea de-a treia generaţie a modelului lansat la finalul anului trecut. Mai mult, noul Sandero vine pe aceeaşi platformă tehnică cu noul Renault Clio.
Test Dacia Duster facelift
Dacia Duster, model produs exclusiv la uzina din Mioveni, țintește revenirea în vârful clasamentului din segmentul SUV B printr-un design evoluat, în linie cu noile Logan și Sandero, și noi echipamente, anunță economica.net.
Dacia Duster Facelift și-a dezvăluit noile atuuri în cadrul testului internațional desfășurat în împrejurimile Parisului .Vehicul asamblat pentru piața europeană exclusiv în România, Dacia Duster a reușit să urce în 2018 până pe locul secund în clasamentul clasei SUV B fiind depășit pe atunci doar de colegul său de grup, Renault Captur.
Pentru că unii dintre potențialii clienți au solicitat revenirea în dotarea modelului a cutiei automate de viteze, Dacia a dotat Duster Facelift cu transmisia EDC cu șase trepte. Aceasta este disponibilă pe versiunea cea mai puternică a SUV-ului, cea echipată cu motorul TCe 150, în configurația 4×2.
Tot răspunzând solicitării clienților, producătorul a alcătuit o ofertă de sisteme de propulsie care include variantele alimentate cu benzină TCe 90, TCe 130 și TCe 150, dieselul dCi 115 și alimentarea mixtă benzină-GPL ECO-G 100. În acest ultim caz, Dacia anunță o autonomie de 1.235 kilometri atinsă grație celor două rezervoare care cumulează un volum util de aproape 100 de litri – 50 de litri de benzină și 49,8 litri de GPL. Volumul util de GPL este mai mare cu 16,2 litri față de precedenta generație Duster GPL, oferind un plus de autonomie de peste 250 kilometri.
Activ la viteze cuprinse între 30 km/h și 140 km/h, Blind Spot Warning previne șoferul asupra riscului unei ciocniri potențiale cu un alt vehicul prezent în unghiul mort. În funcție de versiune, modelul dispune și de cameră de luat vederi amplasată în spate care acum afișează linii de ghidare dinamice pe ecranul central.
Dacia Duster Facelift are în dotare și sistemul de asistență la pornirea în rampă, control adaptiv al coborârii (doar pentru versiunea 4×4) sau sistem multi-view. Acesta include patru camere video – una frontală, două laterale și una în spatele mașinii – și îi permite șoferului să aibă o imagine mai bună asupra a ceea ce se află în jurul vehiculului. Camerele video laterale, amplasate sub oglinzile retrovizoare, oferă o imagine directă la nivelul roților din față, permițând încadrarea cu precizie a vehiculului pe porțiunea de drum parcursă. Sistemul este util în timpul manevrelor delicate care apar pe trasee offroad sau în timpul manevrelor de parcare.