Doi soţi au lăsat în urmă agitaţia oraşului şi s-au mutat într-un sat din Prahova în căutarea liniştii. În scurt timp au început construcţia a ceea ce urma să devină o vedetă a internetului, “Căsuţa din copac”.
„In copilarie, unul dintre jocurile care ne tineau uniti si preocupati pe perioade lungi de timp era sa ridicam, aproape an de an, casute din crengi si orice mai gaseam prin jur. Rezultatul final conta prea putin, ne bucuram cateva momente de rezultatul muncii si apoi gaseam altceva de facut dar ideea de a ne incropi ceva aproape functional care ne-ar fi putut oferi adapost in cine stie ce situatie ne facea sa ne credem mai mari si mai capabili. In fine, casuta care ne-a preocupat cel mai mult in copilarie a fost una construita intr-un copac, un arin de pe un deal unde mergeam des. Ne-a bucurat atat de mult incat a fost singura casa la care am revenit si anul urmator.
Este adevarat ca a fost si cea mai trainica si pentru ca am consumat la ea, spre bucuria parintilor, cateva maini de cuie, pretioase la vremea aceea. In amintirea acelei casute dar si pentru ca aveam multe solicitari de case pentru un cuplu ne-am incumetat anul acesta sa ridicam o casuta intr-un si, de fapt, pe un copac, un salcam suficient de gros dar putin cam inalt pentru ce aveam nevoie”, a povestit Andreea, citată de observatornews.ro.
Cum ea şi soţul ei sunt economişti la bază, au cerut ajutorul unui meşter tâmplat din Bertea, satul din Prahova unde îşi cumpăraseră o proprietate, pentru a putea construi casa din copac. Au început în 2016 şi a durat 4 luni ridicarea primei căsuţe. Au denumit-o “Cuibul”, iar scopul ei era de la oferi copiilor un loc de joacă şi de relaxare. Pentru că ideea lor a plăcut atât de mult, în anii ce au urmat au mai construit alte trei căsuţe.
Cea mai mare provocare pentru cei doi a fost să mobilezeze căsuţele şi asta pentru spaţiul era foarte limitat. “Ne-am straduit mai mult decat la orice alta casa sa gasim obiectele, corpurile de iluminat, chiuveta potrivite – pentru ca esti fortat sa te limitezi doar la cateva piese si nu ai spatiu de greseala, ne-am intrebat in ce culori si daca vopsim lemnul dar pana la urma am ales sa fie totul cat mai apropiat de natura si l-am lasat in cea mai mare parte natural.
Mai avem de agatat afara un hamac, un leagan, de constuit undeva sub scara o mica zona de luat masa, dar deja noi si oaspetii nostri ne bucuram de mica noastra casuta in copac, o casuta plina de amintiri din copilarie dar mult mai utila decat cele de pe vremuri”, a mai spus Andreea.
Căsuța din copac, botezată de ei „Cuibul de La sat” a fost construită de un meșter tâmplar din sat, în aproape 4 luni. Andreea a povestit că realizarea intregului proiect a durat și a costat considerabil mai mult decât ce aveau trasat în planul inițial, dar a meritat investiția.
„Am crezut că va fi aproape la fel ca o joacă de copii, că va dura și va costa puțin. În realitate, a durat de trei ori mai mult decât credeam și a costat bine peste ce ne așteptăm. Dar rezultatul final este cel puțin mulțumitor, am avut noroc de un loc cu o priveliște foarte frumoasă, cu multe dealuri care se văd prin geamurile mari, ne-a chinuit și costat toată șindrila bătută pe ea dar este surprinzător de bine izolată și, probabil pentru că are mulți copaci în jur care îi țin umbră și este o casă răcoroasă.
În 2021 ne-am propus să ridicăm casele Mândra Ioana și Radu Dragu, dar pe măsură ce avansăm cu construcțiile ne-a venit în minte proiectul Blânda Marie. Dacă primele două sunt case construite din lemn, din bârne ale unor foste case, iar Radu Dragu o fosta șură din Albă, Blânda Marie este ridicată cu lemn nou de brad.
Ne-am dorit în cazul acesteia geamuri mari care trebuia să aibă o vedere spre dealurile din față dar după terminarea construcției ne-am dat seama că nu se văd dealurile pentru că sunt prea înalți copacii din față. Am fost tentați să îi tăiem că să lăsăm view-ul așa cum ne-am propus inițial, dar am considerat că este mult mai bine astfel, să stai în vârful patului să vezi mult verde și eventual câte o veverița sărind de pe o creangă pe alta.”, a povestit această, pentru antena3.ro.