Un tânăr din Pitești este dovada vie că dragostea pentru animale este un lucru prețios și că există suflete care sunt dispuse să facă mari sacrificii pentru a-și salva cel mai bun prieten. El cântă în stradă și așteaptă ca trecătorii să îi doneze atât cât pot pentru a putea să își opereze câinele.
Tânărul care cântă la saxofon în centrul Piteștiului a impresionat mii de oameni. Trecătorii l-au filmat și au publicat filmulețul pe rețelele de socializare, acolo unde a devenit viral în cel mai scurt timp. Alături de el se află un câine blând, care stă așezat pe o pătură și așteaptă ca cei din jur să îi sară în ajutor. Se pare că băiatul are nevoie să strângă o anumită sumă de bani pentru a-și opera cel mai bun prieten. Dornic să își salveze animalul, acesta încearcă prin toate mijloacele posibile să adune banii pentru intervenție, informează click.ro.
„Jos pălăria pentru acest domn!”/ „Dacă îl cunoaște cineva….îl ajut cu mare drag”/ Doamne ajută să vindece câinele”/ „Numai cine a crescut un animăluț știe ce e în stare să facă pentru el”/ „Acest băiat nu fură sau bagă mâna în buzunar, el cântă pentru animăluțul său”/ „Un gest mai frumos ca ăsta nici că se putea”
„Bravo tinere, în sfârșit un om care a înțeles diferența dintre un om și un câine”/ „Impresionant, de unde e băiatul, vreau să îl ajut?”/ Are vreun cont unde putem dona? M-a făcut să plâng”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților, la filmulețul publicat pe TikTok.
@florin.stoica.jurnalistÎn centrul Piteștiului.Tânărul spune că strânge bani pentru a-și opera câinele…♬ sunet original – Florin Stoica
Studiu: Creierul câinilor se sincronizează cu al nostru atunci când ne uităm în ochii lor
Pentru prima dată, cercetătorii din China au descoperit o activitate neuronală sincronizată între două specii diferite: oamenii și câinii. Descoperirile sugerează că într-adevăr ne legăm de animalele noastre de companie la un nivel neurologic mai profund.
În cadrul experimentelor, perechile om-câine s-au angajat în comunicare nonverbală, cum ar fi privirea reciprocă sau o bătaie bună și veche. Ca măsură de control, omul și câinele au rămas, de asemenea, în aceeași cameră și nu au interacționat.
„Am observat că corelațiile intercerebrale în regiunile frontale și parietale au crescut dramatic… în timpul privirii reciproce”, scriu autorii studiului, conduși de biologul Wei Ren de la Academia Chineză de Științe, conform Evenimentul Zilei
Atunci când participanții umani doar mângâiau câinii, echipa a observat modele similare de sincronizare, dar în acest caz sincronizarea a fost mai puternică în regiunea parietală a creierului.
La oameni, activitatea atât în regiunile frontale, cât și în cele parietale ale creierului este asociată cu atenția comună. Studiile anterioare au constatat că, atunci când oamenii își mângâie câinii, activitatea lobului frontal crește, ceea ce sugerează că aceștia acordă o atenție deosebită animalului lor de companie și sunt implicați emoțional. Dar nu a fost clar până acum dacă această activitate a fost reflectată în creierul câinelui.
În studiul actual, atunci când oamenii au fost rugați să mângâie câinii și să se uite în ochii lor, activitatea intercerebrală dintre cei doi a fost chiar mai conectată decât atunci când doar mângâiau sau doar priveau câinii. pentru a-și da seama care creier conducea acest dans neuronal ritmic, cel uman sau cel al câinelui, cercetătorii au folosit un algoritm matematic special.