Update iunie 24, 2022 Andrei Andó, Lector Universitar, a rămas impresionat de felul în care arată pământul arabil din vestul României.
„Nu este Elveția, nu este Germania, este vestul României, lucrat palmă cu palmă de oameni harnici, care sfințesc locul! Am făcut fotografia astăzi, în drum spre casă dinspre un eveniment internațional unde am pledat cauza Aradului în fața unor investitori germani.
Imaginea aceasta spune mai multe decât o mie de cuvinte – la noi se muncește mult și bine”, a scris Andrei Andó pe Facebook.
Ce salarii se oferă în agricultură. Un tractorist câștigă 3.000 de lei pe lună
Deficitul de personal calificat din domeniul agriculturii este la un nivel istoric în ultimii ani, conform datelor eJobs. Un tractorist câștigă în medie 3.000 de lei net pe lună, aceeași sumă fiind primită și de un silvicultor, în vreme ce un operator de utilaje agricole pleacă acasă cu 2.500 de lei net pe lună, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs, potrivit libertatea.ro.
Migrarea angajaților în alte țări ale Uniunii Europene pentru salarii mai mari, îmbătrânirea muncitorilor și lipsa școlilor profesionale sunt principalele cauze ale deficitului de personal, spune Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din țară.
„În acest context, de la 1 iunie, a intrat în vigoare o nouă lege care presupune un salariu minim diferențiat în valoare de 3.000 de lei brut pe lună. Mai exact, angajații din acest domeniu pornesc de la un câștig de 2.362 de lei net. Totodată, la fel ca în cazul angajaților din construcții, legea aduce și scutirea de impozit pe venit, a contribuției la sănătate, reducerea contribuției la pensii, dar și a asigurării pentru muncă”, spune Dumitra.
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 36.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.