Selly a făcut primele declarații după sfârșitul festivalului organizat de el și a vorbit despre consumul de substanțe interzise de la „Beach, Please!”.
Festivalul „Beach, Please!” a ajuns la final. Cele cinci zile de distracție au strâns, conform spuselor lui Selly, circa 120.000 de participanți. Nu au lipsit însă nici evenimentele controversate. M.G.L a fost atacat pe scenă, Wiz Khalifa a luat săltat de polițiști după ce a consumat substanțe interzise pe scenă, Andrew Tate a fost invitat de French Montana în fața spectatorilor, iar lista poate continua.
„Se vorbește foarte mult în spațiul public, zilele astea, despre festivalul „Beach, Please!”, însă puțini vorbesc pe cifre. Eu astăzi vă invit să vorbim pe cifre, pentru că ele nu mint niciodată. Și iată ce spun: am avut 120.000 de participanți în 5 zile de festival, lucru care ne face cel mai mare festival de hip-hop din întreaga lume. Și la numărul ăsta imens de participanți, am avut zero supradoze, zero persoane rănite grav, zero persoane decedate.
Mai mult decât atât, am adus peste 50 de milioane de euro în economia locală și peste 10.000 de cetățeni străini au călătorit în România, special pentru festivalul nostru. (…)Adevarul este că suntem o generație mult mai cuminte, mult mai educată și mult mai conștientă despre pericolul substanțelor interzise. Au fost mult mai multe incidente sau cazuri de supradoze la alte festivaluri românești cu un număr mult mai mic de participanți. (…) Versurile artiștilor de pe scenă pot fi blamate, pot fi contestate” , a spus Selly, citat de wowbiz.ro.
De asemenea, influencerul a vorbit și despre părțile neplăcute ale evenimentului, și anume, cozile interminabile. Acestea s-au creat în special pe drumul de la intrarea în festival, însă Selly a promis că, anul viitor, va lua măsuri pentru ca aceste probleme să nu mai existe.
„Însă ceea ce este incontestabil este că organizarea festivalului a fost impecabilă. Fără cozi la intrare, fără cozi la toalete, fără cozi la baruri. Doua locuri în care am avut într-adevăr deficiențe au fost legate de transportul din afara festivalului. Fiind o locație nouă, am avut anumite dificultăți în a ne adapta la numărul imens de mașini și la trafic. Dar promitem că edițiile viitoare avem multiple soluții pentru a redresa aceste probleme. Să nu uităm totuși eforturile imense pe care le-am făcut în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție.
Am asfaltat o întreagă șosea și am pus, din bugetul nostru propriu, la dispoziția participanților pentru 50 de hectare de parcări”, a mai declarat Selly.
În ceea ce privește incidentele de pe scenă și melodiile artiștilor, care conțineau și versuri legate de consumul de substanțe interzise, Selly a anunțat că va fi mai atent, la ediția următoare a festivalului, la piesele care vor fi cântate la „Beach, Please!”.
„În ceea ce privește mesajele despre substanțe interzise, vreau să menționez că toți participanții, și în cazul minorilor părinții participanților, știau exact la ce fel de festival vin. Muzica hip-hop are, în mare parte, referințe la substanțele interzise. Nu vă încurajez să faceți toți ce spun artiștii pe scenă. Nu e deloc cool să consumi substanțe interzise, de asta am făcut și campania. Cu toate acestea, vă promitem că de la anul o să avem un filtru mai puternic în ceea ce privește persoanele care urcă pe scenă. Sunt anumite mesaje care și pentru noi sunt greu de tolerat”, a mai spus organizatorul festivalului „Beach, Please!”.
Andrei Șelaru, zis Selly, riscă peste 7 ani de închisoare
Andrei Șelaru, zis Selly, de 23 ani, cofondatorul festivalului Beach, Please!, riscă peste 7 ani de închisoare. Selly ar putea fi acuzat că a tolerat intenționat ca rapper-ul Wizz Khalifa să dețină și să consume droguri la eveniment. Dacă va fi găsit vinovat, va fi introdus în registrul traficanților de droguri, susține expertul antidrog Cătălin Țone.
„Dacă are calitatea de co-fondator, așa cum a declarat oficial, dacă nu, cei care sunt fondatori sau organizatorii sau responsabilii, administratorii care au pus la dispoziție orice spațiu amenajat, să vă citesc din lege: pentru consumul de droguri, asta înseamnă backstage, înseamnă scenă, înseamnă spații, înseamnă curte, înseamnă absolut orice, până și mașina. Habitatul unei mașini, dacă aveți o imagine, că au tolerat consumul de droguri, nu trebuie să fie săvârșite. Trebuie să fie amândouă la același timp, adică punerea la dispoziție și tolerarea.
Poate să fie și individual, de exemplu, numai tolerarea. Atunci se săvârșește o infracțiune, pe articolul 5 din lege, închisoare de la 2 la 7 ani și se vine la agravant în articolul 13, dacă fapta a fost săvârșită într-o activitate socială, și a fost clar o activitate socială cu 80.000 de participanți la acel festival. Acum urmează ca organele de să stabilească cine este responsabil de această faptă, pentru că există o responsabilizare și din punct de vedere scriptic”, a spus expertul antidrog, citat de stiripesurse.ro.
Țone precizează că Selly avea obligația legală să sesizeze orice element care indica un posibil consum de droguri, pentru a arăta că nu tolerează acest lucru.
„În momentul în care în WIZ a apărut cu joint-urile, trebuia de îndată anunțat. Și mai mult decât atât, tânărul a declarat public faptul că ceea ce a făcut Wiz face parte dintr-un act artistic.
Dacă consumul de droguri pe o scenă se ține la droguri pentru consum propriu, pe săvârșirea unei infracțiuni în public, în văzul a sute de mii pentru că s-a transmis live pe YouTube și erau cel puțin 40-50 de mii de urmăritori, constituie un act artistic, înseamnă că România este o țară în care normalitatea e de căutat”, a spus expertul antidrog.