Update iulie 18, 2023 Aurelian Temișan a avut parte de o experiență nefericită pe litoralul românesc. Deși sunt și hoteluri care arată bine, ele tot nu oferă prea multe servicii. Prețurile sunt și ele unele mult prea mari pentru ceea ce se oferă. Aurelian Temișan spune că nu mergi la mare să stai doar în hotel, iar dacă se încearcă o balanță între ce oferă cazarea și serviciile din afara hotelului, atunci e o mare discrepanță.
„E o dezamăgire totală. La serviciile pe care le avem, chiar dacă unele hoteluri au început să arate foarte bine, prețurile hotelurilor sunt mult mai mari față de serviciile pe care ți le oferă în afara hotelului, pentru că nu poți să te duci și să stai doar în hotel.
Atunci, dacă încerci să faci un echilibru între ce îți oferă hotelul și ce vezi în afara lui, îți cam vine să pleci”, a explicat Aurelian Temișan, potrivit Unica.
Aurelian Temișan nu este nici mare fan al concertelor de pe malul mării. Acesta nu acceptă să cânte gratis, așa cum se așteaptă oamenii să fie la malul mării. Așa că artistul se bucură de vacanța de vară alături de familie și așteaptă toamna pentru a reveni pe scenă, cu bilete plătite.
„Vara este a evenimentelor în aer liber, fără costuri, ori eu mă respect ca artist. Publicul când te respectă vine să te susțină cumpărând un bilet. Nu poți să pui preț la bilet vara, când toate concerte sunt gratuite”, a spus artistul conform Fanatik.
Experiența urâtă care l-a determinat pe Cosmin Seleși să nu mai calce niciodată pe litoralul românesc
Actorul nu mai merge de ani buni la mare în România. În perioada în care copiii lui erau mici, Seleși mergea în Bulgaria, deoarece drumul era mai scurt. Ulterior, s-a orientat către Grecia. „Vara asta vreau să plec cu familia foarte mult. Vreau să stam puțin uniți și liniștiți căci mi-e dor, și mie, și lor.
Nu ne permitem la mare, e prea scump pentru noi la mare în România, și mă va urî toată lumea că zic asta, mi se pare exagerat pentru nimic. O să plecăm în Grecia, cred. Mie îmi place Grecia foarte mult.
Îmi place cel mai mult, în afară de mare și ospitalitatea lor, îmi plac mâncărurile lor, tavernele lor, că nimeni nu încearcă să te fure la o tavernă de-a lor, dimpotrivă, vrea să-ți dea mai mult. Nu-ți aruncă farfuria în față, nu-ți cere pe o felie de brânză 70 de lei, 30 de euro și sunt genul ăsta, îmi place ospitalitatea, dar și calitatea”, a declarat Cosmin Seleși pentru spectacola.ro
Cosmin Seleși, indignat de serviciile de pe litoralul românesc. ”Chiar dacă sună ciudat. Nu-mi permit să mă duc la mare la noi. Dacă îți permiți, nu suport ca în momentul în care… eu dacă comand un mușchi de vită sau o tochitură… și e rece… înnebunesc.
Ți-o aduce și după o oră, se și supără că ai comandat tochitură sau ciorbă de burtă. Se supără pe tine, te și taxează, costă vreo 6 euro o ciorbă. Și, atunci, nu suport, sunt banii pe care eu îi muncesc. De ce să îți plătesc ție acum? Cresc prețurile de pe 15 iulie la noi pe litoral și o cameră la trei stele e 300 de euro, fără masă. Eu înțeleg. Nu am nimic cu cei de pe litoral, funcționează. Bravo lor!”, mai spunne Cosmin Seleși.
Cea mai scumpă stațiune de pe litoral
Când vine vorba despre cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, cei mai mulți dintre noi mergem cu gândul la Mamaia, aceasta fiind cunoscută pentru localurile sale de lux și prețurile piperate.
Însă, surpriză, cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, mai ales când vine vorba de prețurile alimentelor, este Vama Veche. Aici, o banală ciorbă costă… 35 de lei.
„Ar merge un doi, trei lei mai puţin, sincer, că se adună. O ciorbă e 30-35 de lei, cam aşa”, a spus un turist pentru Observator. O shaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei, iar la restaurante, o apă plată costă dublu. Tot atât costă şi o bere, 12 lei. Pentru o cupă de îngheţată se duc alţi 20 de lei. Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie, scrie Gandul.
Prețuri mari și la Mamaia
Nici Mamaia nu stă mai bine la acest capitol, iar turiștii sunt foarte nemulțumiți de prețurile care tot cresc. Tocmai de aceea, mulți preferă să meargă la autoservire, deși nici acolo prețurile nu sunt foarte mici, dar sunt mai decente decât în alte localuri. Astfel, arată sursa citată, multe dintre restaurantele din Mamaia sunt mai mult goale.
„Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţi. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!”, a spus un turist, iar altul a completat: „Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”.
Tot la Mamaia, un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 și 100 de lei, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste 200 de lei pe zi. Cum zone de plajă liberă nu mai sunt, turiștii trebuie să apeleze la aceste servicii pe bani.