Update noiembrie 21, 2022 În urmă cu două săptămâni, Gazeta a scris despre un scandal monstru declanșat de doi jurnaliști ai postului public de televiziune: Marian Olaianos, angajat la Secția Sport, e acuzat că a bruscat-o pe Nadine Vlădescu, jurnalistă la Secția Cultural, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală.
Din informațiile GSP, obținute de la oameni din TVR care au văzut înregistrările, scenele fizice surprinse pe camere sunt mai extinse decât au fost relatate ziarului de Olaianos.
La rândul lui, Olaianos i-a făcut colegei sale plângere penală pentru hărțuire și hărțuire sexuală. Conform documentelor publice ale tribunalului, e a doua oară cînd cineva depune către justiție sute de mesaje insistente pe care ea le-a trimis unui partener, după ce acesta a refuzat ca cei doi să mai fie împreună, potrivit ziare.com.
În 9 decembrie 2020, pe numele Nadinei Vlădescu, acum jurnalistă TVR, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitate două luni.
Documentul aparține Judecătoriei Sectorului 1. Plângerea a venit din partea fostului partener al jurnalistei. Conform instanței, Nadine Vlădescu trebuia să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de bărbat și să nu-l contacteze în nicio modalitate.
Magistratul a admis cererea bărbatului, motivând că „prin frecvența apelurilor telefonice, a mesajelor electronice și a vizitelor la domiciliul petentului, intimata a generat o stare de pericol pentru integritatea psihologică a petentului (…) în condițiile în care acesta și-a exprimat în mod ferm și constant dorința de a nu mai fi contactat”, după cum se arată în decizia judecătorească, document public aflat pe portalul instanțelor de judecată.
În timpul audierilor, fostul partener (care n-avea nicio legătură cu presa) a declarat că „tot timpul este urmărit de pârâtă, așteptat în scară, la mașină, la ușa casei, vine peste acesta în casă”, se arată în același document. La dosar au fost depuse probe sub formă de înscrisuri, mesaje telefonice și înregistrări audio și video, care au fost acceptate de către instanță și luate în calcul în verdict.
Unul dintre evenimentele expuse în fața judecătorului de către fostul partener a avut loc în noiembrie 2020, „când intimata a intrat în locuința acestuia în momentul în care intimatul a deschis ușa pentru a primi comanda pe care o efectuase la un restaurant, refuzând apoi să plece”.
În timpul procesului, bărbatul a depus și probe din care „rezultă și că intimata dorește să îl contacteze insistent prin intermediul telefonului mobil și al poștei electronice”.
Femeia a recunoscut că a încercat să ia legătura cu fostul partener în mai multe rânduri, însă nu în maniera descrisă de acesta. Conform aceluiași document public, Nadine Vlădescu a explicat că motivul pentru care îl contacta era faptul că el „refuză să își dea acordul pentru utilizarea unor proceduri medicale cu care inițial ambii au fost de acord”.