Update septembrie 17, 2022 Elena Udrea este disperată că va rămâne săracă după pușcărie așa că își cere averea înapoi. În anii anteriori, politicienii făceau pușcărie dar rămâneau cu averea intactă. Recent, Parlamentul a aprobat confiscarea extinsă a averii, astfel încât cei condamnați rămân și fără averi.
O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de Elena Udrea în legătură neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale în baza cărora instanţa i-a pus sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.
În cadrul dezbaterilor din dosarul „Hidroelectrica”, Elena Udrea a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă: art. 107 din Codul penal (scopul măsurilor de siguranţă), art. 112 din Codul penal (confiscarea extinsă), art. 291 alin. 2 Cod penal (traficul de influenţă – confiscarea de bunuri); Legea 656/2002 (art. 32 – 33) şi Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 50 -51) cu privire la măsuri asigurătorii şi confiscarea de bunuri, precum şi câteva articole din vechiul Cod penal, anunță G4Media.
Magistratul care se ocupă ce acest caz, Corina Ciobanu, a admis cererea Elenei Udrea şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale.
În octombrie 2018, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, decizie menţinută ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ce a decis Administrația Penitenciarelor după ce Elena Udrea a cerut să își vadă fetița fără geam de siguranță
Deținutele din închisorile românești își vor putea strânge în brațe copiii și în spatele gratiilor! Asta a decis Administrația Penitenciarelor după ce Elena Udrea a cerut să își vadă fetița fără să mai fie despărțite de un geam de siguranță, anunță Stirile Pro Tv.
Demersurile fostului ministru au fost sprijinite şi de Avocatul Poporului care a făcut o recomandare în acest sens.
Elena Udrea a reușit să obțină prima concesie de când se află în Penitenciarul de femei de la Târgșor. Avocatul Poporului a recomandat Administrației Penitenciarelor să le permită mamelor care execută pedepse în spatele gratiilor să își poată vedea fără obstacole copiii în timpul vizitelor. Chiar și atunci când regimul nu le permite sau se află în perioada de carantină.
„Legea stupidă obligă copiii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor”, a scris Elena Udrea pe Facebook.
Concesia făcută fostului ministru al Turismului, care are de ispășit o condamnare de 6 ani de detenție pentru corupție, provoacă însă nemulțumire în rândul agenților din penitenciar. Aceștia susțin că întâlnirea deținută-copil, fără geamul de protecție, ar încălca legea executării pedepselor.