Update iunie 10, 2022 Un mic grup de cercetători americani au descoperit un tratament-minune în lupta cu cancerul. Tratamentul revoluţionar poartă numele Dostarlimab.
Medicamentul a fost administrat timp de 6 luni la doar 18 pacienţi, dar lucru nemaivăzut până acum, toţi s-au vindecat. Tumorile au dispărut complet şi nu s-au mai găsit celule anormale la niciun fel de test sau analiză, informează observatornews.ro.
Este pe bază de anticorpi monoclonali, o terapie similară celor care au fost testate cu succes şi în cazul cazurilor grave de COVID-19. Cercetătorii americani spun că, leacul dezvoltat de ei, nu atacă direct celulele canceroase, ci determină sistemul imunitar al unei persoane să lupte contra bolii. 18 oameni şi-au luat inima în dinţi şi au decis să participe la studiul experimental. toţi sufereau de cancer rectal în formă incipientă.
Medicamentul a fost administrat pacienților la fiecare trei săptămâni, timp de șase luni, iar fiecare doză a costat 11,000 de dolari. La final, nicio celul canceroasă nu a fost detectată în analize, biopsii sau examene fizice. Datorită leacului miraculos, pacienţii nu au mai avut nevoie de chimioterapie sau operaţii.
Rezultatele i-au uimit şi pe medici.
Prof. Dorothy Keefe, CEO Cancer Australia: Te aştepţi să funcţioneze la un anumit procent dintre pacienţi. Ai fi foarte fericit dacă ar da rezultate la jumătate dintre aceştia, dar să vezi că dă roade la toţi pacienţii, este foarte neobişnuit.
Cercetătorii americani spun că nu au fost observate nici reacţii adverse semnificative. Acum urmează alte studii, pe un număr mai mare de oameni. Dăcă şi ele au succes, leacul minune poate fi aprobat de urgenţă. Cancerul este prima cauză de deces la nivel mondial, cu 10 milioane de oamerni care mor în fiecare an din cauza cumplitei maladii.
Cât costă o doză de Dostarlimab
Medicamentul din timpul studiului a fost administrat la fiecare trei săptămâni timp de șase luni și a costat 11,000 de dolari pentru fiecare doză. Iar Venook a spus că absența efectelor adverse semnificative poate însemna două lucruri: „nu au tratat suficienți pacienți, sau, cumva, acele cancere sunt diferite”.
Între timp, doctorul Hanna Sanoff de la centrul de cancer al Universității Carolina de Nord, care nu s-a implicat în studiu, l-a numit „mic, dar interesant”. Aceasta a adăugat că nu este clar dacă pacienții au fost vindecați în urma tratamentului, scrie stirileprotv.ro.
„Se știe foarte puțin despre durata de timp necesară pentru a afla dacă un răspuns clinic complet la Dostarlimab înseamnă vindecare,” a scris Sanoff într-un editorial.