Update aprilie 14, 2022 Au apărut primele imagini cu Elena Udrea, după 7 zile de arest în Bulgaria. Elena Udrea a fost adusă de la Blagoevgrad la Sofia pentru a fi prezentă azi, la ora 10:00, la Curtea de Apel. Judecătorii instanței din Bulgaria vor decide dacă fostul ministru al turismului va rămâne sau nu în arest preventiv, pe timpul procedurii de extrădare.
Cu o zi în urmă, miercuri, la Blagoevgrad, a început procesul privind punerea în executare a mandatului european de arestare. Completul de 3 judecători a amânat luarea unei decizii pentru 19 aprilie. Până atunci, magistrații bulgari trebuie să primească de la autoritățile române informații legate de condițiile de detenție din penitenciare, care au fost criticate de Udrea în solicitarea ei de a rămâne în Bulgaria, potrivit libertatea.ro.
Imagini cu arestul din Bulgaria unde este reţinută Elena Udrea
Elena Udrea a fost condamnată săptămâna trecută la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă. Săptămâna trecută, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare.
Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar, anunţă Antena 3, care prezină şi imagini din locul în care este reţinută fosta blondă de la Cotroceni, potrivit romaniatv.net.
Elena Udrea a fost amenințată cu moartea! Blonda a oferit detalii în sala de judecată
Fosta blondă din politică a depus 4 acte medicale la dosar prin intermediul avocatei sale și a susținut că îi e teamă de amenințările cu moartea primite în țară, dar și de condițiile precare din închisorile de la noi.
,,Trebuie să fie o dublă verificare. Trebuie să vadă dacă a fost vreun motiv pentru care a fugit și nu s-a sustras chiar de nebună. Sunt câteva interdicții.
Dubla incriminare, ca în cazul extrădării, care trebuie să fie verificată și, nu în ultimul rând, garanțiile suplimentare pe care trebuie să le dea un anumit stat atunci când extrădează, coform cărora aici va avea parte de un proces echitabil în recursul în casație”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, potrivit playtech.ro
„Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații pentru că nu am înțeles în totalitate ce au spus! Aș vrea să spun în primul rând că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România.
Am convingerea că stau în fața unor judecători care au venit să asculte situația în care mă aflu, să analizeze din perspectiva legii probele pe care le-am depus și să ia o decizie corecta, legală și curajoasa în același timp, pentru că înțeleg, cazul meu în fața tribunalul de aici nu este ușor, măcar din perspectiva presiunii mediatice care există, dar asta arată și la ce presiuni sunt supusă în România dacă aici în Bulgaria există atât de mult interes pentru situația mea”, a spus ea în fața autorităților.