Update noiembrie 15, 2021 Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, consideră că în România ar trebui să fie implementate anumite restricții după modelul austriac. Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, acesta a recomandat o carantinare la nivel național asemănătoare cu lockdown-ul din Austria.
„Avem nevoie de restricții mai severe în România”, este de părere Răzvan Cherecheș.
„Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, susține expertul în sănătate publică.
De luni, Austria introduce lockdown pentru nevaccinați
De luni, Austria introduce lockdown pentru milioane de oameni care nu sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului, pentru a face față unei creșteri a infecțiilor la niveluri record și a presiunii în creștere asupra unităților de terapie intensivă, a anunțat guvernul duminică.
Lockdown-ul din Austria, care nu se aplică copiilor sub 12 ani sau persoanelor care s-au recuperat recent de COVID-19, va dura inițial 10 zile, a declarat ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein.
Ministrul de Interne Karl Nehammer a declarat că vor exista controale amănunțite ale poliției și amenzi de până la 1.450 de euro (1.660 de dolari) pentru încălcări, iar toate interacțiunile cu poliția vor include verificarea stării de vaccinare a oamenilor, transmite Reuters.
Jurnalista Paula Rusu crede că România ar trebui și ea să urmeze exemplul Austriei
„De maine cei nevaccinati din Austria nu vor mai putea decat sa se deplaseze la munca, la cumparaturi alimentare si la spital. Atat!
Incalcarea deciziei costa 1450 de euro, amenda.
E o masura valabila 10 zile. Cei care aglomereaza sectiile ATI sunt nevaccinati in proportie de peste 90%.
Austria are o rata de vaccinare de 67%. Masura e luata deoarece autoritatile austriece nu vor blocarea spitalelor.
Austria a pastrat functionalitatea tuturor sectiilor din spitale. Nu au spitale covid si nici nu vor sa aiba, de asta masurile sunt atat de severe.
Romania e lumea a III-a din punctul asta de vedere.”