Update noiembrie 9, 2021 Adriana Bahmuțeanu face acuzații dure în cazul morții artistului Petrică Mâțu Stoian care s-a stins din viață la 61 de ani.
Artistul urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Reșița, însă starea lui de sănătătate, s-a deteriorat rapid, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița unde s-a stins din viață.
Adriana Bahmuțeanu îl consideră vinovat pe medicul curant care i-a prescris anticoagulante artistului și nu l-a avertizat că tratamentul în cameră hiperbară nu este recomandat cardiacilor, scrie romaniatv.net.
”Ați auzit până acum vreo declarație a medicului curant al marelui artist Petrică Mâțu Stoian? Da,da, ăla care i-a prescris doză mare de anticoagulant!!! O fi citit despre contraindicațiile oxigenului hiperbar? Petrică Mâțu era un om pedant și îngrijit! Nu cred sub nicio formă că lua vreun medicament după ureche! Sau că ar fi făcut experimente pe propriul corp!!!! Dar….că la noi la nimenea…probabil tot mortul e de vină…
Mai am o întrebare: vedeți vreo asemănare între cazul Petrică Mâțu Stoian și cazul Michael Jackson???? Drum lin în lumină, om bun cu suflet frumos!!!! Dumnezeu să te odihnească în pace!!!!”, a scris Adriana Bahmuțeanu pe pagină să personală de Instagram.
Reprezentanții clinicii private au ieșit cu un punct de vedere oficial cu privire la evenimentul nefericit
Aceștia resping total acuzațiile de „forțare de oxigen”. Potrivit comunicatului de presă al clinicii, artistul a fost externat într-o stare bună de sănătate, informează b1.ro.
„Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Oravita; acolo a primit tratament cu Oxigen și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica noastră, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.
Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la Spitalul Județean Reșița și că abia după ora 13:00 starea sa s-a agravat.
În ceea ce privește unele afirmații apărute, din necunoaștere sau ignoranță, în spațiul public, Clinica Nera face următoarele precizări:
Cllinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui).
Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței;
La valori INR 6-7, constatate la Spitalul Județean Reșița, hemoptizia poate apărea și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică.
Asa cum am aratat mai sus, Oxigenul are efect vaso-constructor, deci pacientul era in siguranta pe O2 nicidecum în pericol asa cum a lăsat să se înteleagă expresia „forțare de oxigen” apărută în presă. De altfel, în declaratia de după terapie a pacientului, domnul Petre Mîțu-Stoian, aparuta în presă, acesta s-a exprimat foarte clar: „Mă simt excelent”.
De la lansare, la Clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane, cu un total de peste 4000 de terapii hiperbare efectuate.
Clinica Nera beneficiază de cel mai avansat sistem de tratament prin oxigenoterapie hiperbară și de personal profesionist calificat. Pacienții care au beneficiat de tratament la Clinica Nera au apreciat calitatea ireproșabilă a serviciilor oferite de profesioniștii în sănătate de la instituția noastră”, precizează Clinica Nera