Update octombrie 13, 2021 Proprietarii de autoturisme sunt nevoiți să scoată tot mai mulți bani din buzunare, pe măsură ce prețul carburanților a atins pragul de 7 lei litru, iar prețul polițelor RCA s-a triplat din primăvară până în prezent.
De mai bine de o lună, de când asiguratorul City Insurance a intrat în faliment, întreaga piață a asigurărilor a sărit în aer. Iar speculațiile din piață privind tarifele polițelor de răspundere civilă auto a început să fie tot mai frecvente.
City Insurance a reușit să acapareze 45% din piața asigurărilor. Pe fondul tarifelor mult mai mici față de ceilalți jucător. După căderea City Insurance, ceilalți asiguratori din piață au considerat că este vremea să facă ei propriile reguli.
Astfel, într-o singură lună, scumpirile au fost de 60%. Ceea ce înseamnă că cei care trebuie să-și reînnoiască asigurările trebuie să suporte scumpirile. Scumpiri care vin la pachet și cu majorarea prețului combustibililor, creșterea tarifelor pentru energie și gaze, scrie romanialibera.ro.
„Buna ziua, asigurarea a urcat intr-un mod de speriat ! De la 300 lei la 890 lei pe 6 luni ! Pentru asta nu iese lumea in strada sa facă proteste doar pentru “restricțiile covid”???”, a scris un român pe Facebook.
Cu cât a crescut prețul RCA. Caz concret
Dan (41 de ani) mai are 30 de zile până îi expiră polița RCA pe care a făcut-o anul trecut la Opel Astra G-ul său, așa că după ce a primit notificare de la magazinul online de unde își cumpără de regulă această asigurare a verificat ce oferte au acum asigurătorii și a oftat. Prețurile sunt cu mult peste cele de anul trecut, chiar dacă Dan a avut un comportament exemplar în trafic și a urcat la categoria B2 de bonus, scrie hotnews.ro.
Anul trecut, Dan era în categoria de bonus B1 și din ofertele primite a observat că existau diferențe notabile de preț între polița pe 6 luni și cea pentru 12 luni, în sensul că unii asigurători vindeau polița pe 6 luni la jumătate din prețul celei pe 12 luni.
Cele mai mici prețuri pe care le-a primit anul trecut, fără decontare directă, au fost:
1. City Insurance: 334 lei (6 luni) și 816 lei (12 luni)
2. Euroins: 378 lei (6 luni) și 756 lei (12 luni)
3. Omniasig: 713 lei (6 luni) și 927 lei (12 luni)
Anul acesta, în contextul falimentului demarat la City Insurance, cel mai mare asigurător RCA cu peste 3 milioane de clienți, prețurile RCA au explodat. În primul rând nu mai rentează să-ți cumperi polița RCA pe 6 luni, deoarece prețul acesteia este foarte apropiat de prețul poliței la 12 luni.
Mai mult, cel mai mic preț la RCA acum pe 6 luni este mai mare decât cel mai mic preț la RCA pe 12 luni anul trecut.
Cele mai mici prețuri pe care le-a primit Dan, în luna octombrie, fără decontare directă, sunt:
1. Euroins: 867 lei (6 luni, + 130%) și 1156 lei (12 luni, + 53%)
2. Omniasig: 941 lei (6 luni, +32%) și 1448 lei (12 luni, +57%)
3. Grawe: 1013 lei (6 luni) și 1268 lei (12 luni)