Update septembrie 24, 2021 Jurnalista Carmen Dumitrescu remarcă faptul că la stirile cu tineri morți de COVID sunt mii de reacții cu emoticonul “hohot de râs”. De ce ai râde de moartea cuiva?
Carmen Dumitrescu: „Zeci de oameni tineri și nevaccinați se sufocă și mor zilele astea pe paturile insuficiente de la ATI. Evident, fiecare tânăr care moare e o știre în sine.
O boală pe care unii o consideră “cam ca o gripă” ucide oameni în putere. N-ai cum să nu vezi dramatismul situației, de fapt. Și, sinceră să fiu, a fost o perioadă săptămânile trecute în care cercul meu de prieteni era aproape integral afectat de boala asta.
Deci e crunt ce se întâmplă. Băi, dar mai crunt decât atât e faptul că la articolele scrise pe tema tinerilor nevaccinați care mor sunt mii de reacții amuzate. Mii de oameni se exprimă prin emoticonul “hohot de râs” (că e greu cu scrisul coerent) cu privire la moartea cuiva.
Nu cred că există un mod de a cataloga reacțiile astea, altul decât că nu e doar despre Covid aici, ci despre o boală a sufletului, care determină intrarea în putrefacție a tot ce mai era omenesc în noi.
Și nu știu ce e mai grav: să mori de Covid că nu te-ai vaccinat sau să mori în interior, pentru că a putrezit sufletul în tine? Ce se întâmplă cu noi, oameni buni (câți mai sunteți buni)? Ce e cu lumea asta de o vreme?”
Între timp, premierul Florin Cîțu a declarat joi seara, la Digi24, că deocamdată vaccinarea obligatorie este ultima variantă pentru România. Prim-ministrul spune că o astfel de măsură ridică unele întrebări la care momentan nu a știut nimeni să îi răspundă, cum ar fi ce sancțiuni vor primi cei care refuză vaccinarea. Totodată, premierul a anunțat că va merge în Parlament cu un proiect de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a anumitor categorii profesionale, dar și privind vaccinarea obligatorie.
„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face.
Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate”.