La 63 de ani și încă la apogeul carierei, Carmen Tănase, actriță pe care am putut-o vedea recent în serialul Clanul, de la Pro TV, a vorbit recent despre cum ar trebui să fie bărbatul care ar putea să-i stea alături. Amintim că aceasta a fost căsătorită cu criticul de teatru Victor Parhon, decedat în 2000, după ce aceștia divorțaseră. Deși divorțați, cei doi au fost tot împreună până la moartea lui.
Acum, cu un băiat mare, Carmen Tănase a vorbit despre bărbatul ideal în viziunea ei. Iar acesta ar trebui să semene cu răposatul ei tată.
”Ar trebui să fie ca tata. Și nu prea există. Nu neapărat frumos, că nu trebuie să fie Adonis. Dar trebuie să aibă ceva”, a spus actrița în podcastul moderat de Bursucu, conform Libertatea.
Un atribut esențial pe care Carmen Tănase îl caută este inteligența. Pentru actriță, inteligența înseamnă mai mult decât a citi cărți – este vorba despre a fi conectat la realitate, la lumea din jur, să aibă o minte ageră și să fie capabil să discute pe orice subiect.
”Trebuie să fie deștept?” a întrebat-o Bursucu.
”Neapărat”, a replicat Carmen Tănase.
”Ce înseamnă să fie deștept pentru tine? Să fi citit foarte multe cărți sau să poți vorbi cu el despre absolut orice?”, a întrebat gazda emisiunii.
”Să poată comunica despre absolut orice, să fie informat, să nu fie căzut din lună, ca să nu știe pe ce lume e”, a explicat actrița, mamă a unui băiat, Tudor Parhon, născut în 1989, absolvent de regie și film.
Pe lângă inteligență, umorul este esențial pentru actriță. Ea este de părere că un partener trebuie să aibă capacitatea de a râde și de a-și trăi viața cu zâmbetul pe buze. Absența umorului nici nu este luată în calcul într-o relație, chiar și în cazul unui partener extrem de deștept și talentat.
”Să aibă umor. Dacă nu are umor, s-a terminat. Poate să fie deșteptul deșteptului. Am văzut și bărbați extraordinar de deștepți care nu aveau pic de umor și e nenorocire”, a mai spus actrița.
Și lista e mai lungă. Iubirea pentru animale este, de asemeni, crucială. ”Să se pună la mintea mea, să iubească animalele, absolut! Fără această condiție, nu există!”, a explicat actrița.
În ceea ce privește romantismul, acesta trebuie să existe, dar nu în exces. Ca o femeie trecută prin viață, Carmen Tănase preferă o abordare echilibrată, în care romantismul să fie dozat corespunzător. Gesturile romantice trebuie să fie autentice și să vină din inimă, nu forțate sau exagerate.
”Să fie romantic?”, a întrebat Bursucu.
”Nu neapărat, adică să nu fie sirop pe acolo, că nu îmi place chestia asta, dar să dozeze cât trebuie. Eee, e greu, lasă”, a spus Carmen Tănase.
Carmen Tănase a dezertat din armată și a fost la un pas să fie dată afară din facultate
Carmen Tănase a făcut doi ani de armată în timpul facultății, dar timpul petrecut acolo nu a fost pe placul ei. La un moment dat a dezertat și și-a atras antipatia multora. După acest episod a fost la un pas să fie exmatriculată din unitatea superioară de învățământ, dar a scăpat printr-o minune de această decizie, scrie Viva.
Poate că viața ei ar fi luat o turnură neașteptată dacă nu ar fi primit ajutorul tatălui ei. El a vorbit cu un general și Carmen Tănase a putut să își finalizeze studiile. Carmen Tănase admite că nu i-a plăcut ce a trăit acolo, mai ales că trebuia să se trezească devreme și să meargă pe câmp. Și-a ratat astfel șansa de a deveni sublocotenent, dar nu are regrete.
„Dar tu știi că am dezertat? M-am plictisit. M-am dus cât m-am dus, pentru mine nu au găsit echipament corespunzător și mantaua aia de iarnă era mai mică. Aveam nevoie de cineva să mă îmbrac. Mergeam de ziceai că mi-a turnat cineva ciment în straie. Mi-a plăcut la trageri pentru că am talent. Doi ani am făcut. În vară trebuia să facem trei săptămâni convocare și m-am plictisit. După vreo săptămână am zis gata cu sculatul la 5 dimineața, ne duceam pe un câmp. Noi trebuia să fim făcuți la finalul acestei convocări sublocotenenți. Eu nu mi-am dat seama ce fac, habar nu aveam că am dezertat din armată’, a povestit Carmen Tănase în podcastul „Gând la Gând cu Teo’.
Salvarea a venit de la tatăl ei. „Nu m-au mai făcut (n.r sublocotenent) și a intervenit taică-miu, că voiau să mă dea afară din facultate că nu m-am mai dus’, a precizat Carmen Tănase.
Carmen Tănase mărturisește că tatăl ei a învățat-o să nu pună preț pe bani, pentru că ei sunt făcuți să circule. Nu știe dacă acest sfat e bun în aceste vremuri, dar continuă să îl aplice.
„Tatăl meu mi-a dat o învățătură nu foarte bună în zilele noastre. Ea e bună. Banul e făcut ca să-l cheltui, să te simți bine. Ce îl ții la ciorap? Ca să ce? Pleci cu el dincolo? Nu! Deci, cât îl ai, să te simți bine. Și taică-miu așa făcea, era mână largă. Și atunci eu așa am învățat’, a mărturisit ea.