Update ianuarie 11, 2024 Dragoș Pătraru este furios pe părinții care le oferă cereale cu zahăr copiilor, la micul dejun. Dragoș Pătraru este din ce în ce mai activ în mediul online, acolo unde promovează un stil de viață sănătos și o alimentație sănătoasă. Jurnalistul a abordat în ultimii ani el însuși acest stil de viață, observând schimbări semnificative în calitatea vieții sale și a familiei.
„Eu am în unele cazuri senzația că părinții lucrează împotriva propriilor copii să-i îmbolnăvească. N-ai cum să-i dai unui copil dimineața cereale cu lapte!
Cereale din alea din comerț, cu 35% grame de zahăr, apoi o gustare dulce, plină de zahăr, apoi un prânz de la fast-food cu toate ingredientele pline de chimicale și de zahăr, sare, grăsimi saturate și trans și toate nenorocirile. Mai scapă și o cola. Na, e copil! Un energizant că nenorociții de politicieni nu restricționează accesul copiilor la otrăvurile astea.
Apoi, un pachet de biscuiți, iar seara din nou ceva prăjit, un dulce din magazin, iar plin de zahăr și de toate. Ei, când faci asta zi de zi, problemele mari de sănătate ale copilului tău nu sunt o chestiune de „dacă”, ci doar una de „când”.
În general, nu durează foarte mult. După 5 ani cu o astfel de dietă, copiii sunt în mare pericol. Nutriția e foarte importantă, mai ales în cazul copiilor, care sunt expuși zilnic la produse pline de otravă și la marketingul agresiv al corporațiilor, care nu dau doi bani pe faptul că ascultând și urmând sfaturile din reclame, să consume zilnic cantități enorme din aceste otrăvuri, copiii se îmbolnăvesc .”, a spus Dragoș Pătraru, potrivit kfetele.ro.
Dragoș Pătraru: Copiii care vin pe jos la școală au note și rezultate mai bune
„S-a constatat că acei copii care vin pe jos la școală, care fac mai mulți pași venind pe jos până la școală – fără să fie aduși de părinți cu mașina – au note mai bune. Făcând activitate fizică în fiecare zi, aveau note mai bune și luau decizii mai bune – a povestit Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, într-o întâlnire cu liceenii Colegiului „Andrei Mureșanu” din Bistrița.
„Nu trebuie neapărat să fii de 10 pe linie, a mai spus Dragoș Pătraru. Este foarte simplu să fentezi sistemul de învățământ în România, luând 10 pe linie.
Din păcate, foarte mulți elevi din România – când se trezesc în fața testelor PISA, când au de demonstrat ce pot să facă din ceea ce știu, când au creat soluții – se blochează. „Rezultatele noastre sunt atât de slabe la testele PISA pentru că la noi se aplică greșit educația. Și Ministerul Educației, dar și profesorii o aplică greșit. Iar voi vă mulțumiți să vă mulați peste acest sistem. Educația este despre mai mult decât 10 pe linie”, a mai spus Dragoș Pătraru, citat de bistrițeanul.ro.