Update December 15, 2023 Simona Halep a făcut primele reproșuri publice la adresa fostului său antrenor, Patrick Mouratoglou. Ea și-ar fi dorit ca Patrick Mouratoglou să iasă public mai devreme și să recunoască faptul că el și echipa sa sunt vinovați că Simona Halep a consumat roxadustat, nu la o lună după dictarea suspendării de patru ani, adică la un an de la suspendarea provizorie primită.
”Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme (…) Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (…)
Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată”, a spus Simona Halep, potrivit Euronews.
Simona Halep nu a acceptat suspendarea de patru ani dictată în primă instanță și a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. Audierile la TAS au fost programate în perioada 7-9 februarie 2024.
Simona Halep vorbește în premieră despre varianta retragerii din tenis
Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, aceasta se va termina pe 6 octombrie 2026. Halep ar urma să aibă 35 de ani la acel moment, iar fosta lideră WTA consideră că nu ar mai putea reveni pe teren.
„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simţit foarte dureros, plin de emoţii. A fost un şoc pentru mine când am primit scrisoarea că la proba mea de urină, doar la proba mea de urină rezultatul a ieşit pozitiv. Ştiu că nu am greşit cu nimic şi ştiu că sunt curată.
Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal” a declarat Simona Halep, potrivit Hotnews.
La TAS, sunt șanse ca suspendarea lui Halep, de 4 ani, să fie micșorată. Din păcate, cine a parcurs dosarul, cu peste 8.000 de pagini, sau măcar motivarea suspendării dictate de Sport Resolutions, de 126 de pagini, are altă părere, comparativ cu George Cosac.
„Când vorbim despre cazuri de doping, vorbim de foarte multe elemente științifice care alcătuiesc un caz. De aceea, avem și un dosar de 8.000 de pagini la Simona Halep. Pentru că există foarte multe elemente științifice care, din păcate, nu pot fi contestate.
Atunci când vorbim despre un aspect juridic, putem avea argumente pe o parte și pe cealaltă. În schimb, când vorbim de rezultate științifice e dificil să poți să le combați. Și, dacă ar fi existat elemente care să conducă la un verdict de nevinovăție a Simonei Halep, nu cred că avocații ei n-ar fi exploatat aceste elemente.
Acum, urmează să vedem decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, care va fi și decizia finală, iar până atunci nu cred că o putem considera sută la sută în culpă pe Simona. Dar șansele ca verdictul de la TAS să fie unul favorabil Simonei, din punctul meu de vedere, sunt infime“, a explicat, de curând, avocatul Cristian Cernodolea, citat de Adevarul.