Update octombrie 31, 2023 Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, a dezvăluit ce pensie câștigă de la statul român. Dumitru Dragomir a condus LPF timp de 17 ani și a fost urmat de Gino Iorgulescu, în 2013.
„Bani deoparte nu am, pentru că mi-am asigurat bătrânețea prin pensie. Eu am plătit 6000 de dolari în fiecare lună la stat pentru pensie. Am aproape 4.000 de euro. Cam 20.000 de lei. Asta adăugată la pensia de la parlament care e tăiată deocamdată, dar începe să curgă, așa am înțeles.
Mi-am asigurat pensia și nu mai am nevoie de niciun ban. Îți mai dau ceva în premieră. Eu am trei societăți făcute în 1989. Cum am ieșit de la arest, pentru că pe mine m-au ținut 7 luni acolo. M-am judecat și m-au achitat, pentru că eu nu aveam nicio vină. După ce am ieșit, am făcut trei firme. Toate de succes. Aia cu presa, construcțiile și hotelul.
Jur că nu am luat un leu din nicio firmă. De 32 de ani. Nici salariu, nici prime, nimic, nimic. Am plătit taxe la stat și am dezvoltat mai departe firmele, să rămână copiilor și nepoților mei.
Dar eu, Mitică Dragomir, nu am luat un salariu sau o prima sau ceva din firmele astea. Niciodată, niciun leu. Acum vreo 5-6 ani le-am trecut pe numele fiului meu”, a spus Dragomir, conform Gazeta Sporturilor.
SURSE: Noua Lege a pensiilor ar putea trece de Parlament pe 20 noiembrie
Guvernul a finalizat noua Lege a Pensiilor, care va intra în ședința coaliției. Legea a fost deja trimisă și la Comisia Europeană, iar șansele pentru a primi ”undă verde” sunt foarte mari, tocmai de aceea Guvernul își face planuri și ar vrea să o treacă de Parlament până pe 20 noiembrie, urmând ca prima creștere a pensiilor să aibă loc la 1 ianuarie 2024, scrie stiripesurse.ro.
Conform proiectului de lege, unii pensionari vor fi mai norocoși decât ceilalți și vor avea parte de 2 creșteri în anul 2024. Prima creștere a pensiilor va avea loc la 1 ianuarie 2024.
Sigur este că de la începutul anului toate pensiile vor creste cu 13,8%. Doar că unii pensionari vor fi mai norocoși, până la sfârșitul anului 2024 vor beneficia de încă o creștere de pensie, în afară de cea generală din luna ianuarie.
Este vorba despre acele discrepanțe din înteriorul aceleași familii ocupaționale, cei care au iesit la pensie în ani diferiti, cu pensii diferite. După analizarea tuturor dosarelor, cei cu pensia mai mică vor fi aduși la nivelul celei mai mari pensii din categoria de pensii ocupaționale.
Mai exact, toate pensiile vor fi calculate după aceeași formulă, indiferent de anul ieșirii la pensie.
Spre exemplu, dacă cea mai mare pensie din domeniul construcțiilor este de 3000 de lei, dar sunt foști constructori cu pensie de 2000 de lei, pensiile mai mici vor creste pentru a nu mai exista diferențe în cadrul aceleiași categorii profesionale.
În momentul de față, proiectul de lege a fost trimis Comisiei Europene și se așteaptă răspunsul, dar există mari șanse ca ultima variantă trimisă să fie acceptată.