Update iunie 28, 2023 Marius Ivan, cunoscut pentru companiile sale Dufa și Henkel, dar și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața imobiliarelor, și-a pierdut viața după un accident stupid.Omul de afaceri craiovean avea 64 de ani și a căzut într-o prăpastie la Cota 1.400 de la Sinaia în timp ce încerca să facă o poză.
Marius Ivan a murit, sâmbăta, după ce a alunecat și a căzut într-o râpă de 50 de metri în timp ce realiza fotografia.Trupul acestuia a fost recuperat iar familia se pregătește acum de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Unul dintre marii milionari ai României a murit încercând să facă o poză la Cota 1400 din Sinaia, informează ziare.com.
„Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova au intervenit în această seară pentru recuperarea trupului unei persoane căzute dintr-un punct de belvedere, situat în apropierea Cotei 1400. Poliția desfășoară cercetări la fața locului, în vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs tragicul accident”, a transmis Salvamont Prahova.
Originar din Craiova, milionarul a fost om extrem de serios în afaceri. De asemenea, acesta nu s-a afișat prea mult în spațiul public. A fost o prezență cât se poate de discretă de-a lungul anilor săi de activitate.
Dincolo de Dufa și Henkel, Marius Ivan era un nume greu și în domeniul imobiliarelor. Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul” și nu e de mirare numele său, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.
Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România.
Marius Ivan avea trei copii
O persoană extrem de discretă, Marius Ivan a vorbit, totuși, despre familia sa și cei trei copii ai săi: o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. Între timp, milionarul își aducea aminte cum a intrat în afaceri, imediat după Revoluție, impresionat de climatul din Germania.
“Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România am fi vândut”, povestea afaceristul, potrivit fanatik.ro.
S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan.
A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.
A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele.
De la câteva sute de mărci împrumutate de la părinți, Marius Ivan a ajuns să conducă afaceri de zeci sau poate sute de milioane de euro.