De-a lungul timpului, Jean Constantin a reușuit să aducă zâmbetul pe fața a zeci de români. Acesta a interpretat numeroase roluri. Acesta a jucat în peste 50 de filme, printre care se numără: „Baronul Ecluzei” (1960), „Răzbunarea haiducilor”(1968), „Zile de vară” (1968), „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969). Cariera sa a fost în plină ascensiune în anii ’70, cu seria de filme de comedie „B(rigada) D(iverse)”
Acesta a fost căsătorit de trei ori. Una dintre neveste s-a numit Nina. Povestea de dragoste dintre cei doi a fost una mai complicată decât tindem să credem. Înainte de a se cunoaște cu Jean Constantin, Nina era căsătorită cu un alt actor celebru. Este vorba despre Gheorghe Cozorici. Potrivit actorului, cei doi s-au cunoscut tot prin intermediul teatrului. Când cei doi s-au cunoscut, Elena era sufleor la Teatrul Național din București. Nu a durat mult iar cei doi s-au îndrăgostit, scrie playtech.ro.
“Am jucat la Teatrul Naţional «O scrisoare pierdută » şi Nina mi-a suflat mie în piesă. La sfârşit, am suflat-o eu de tot”, povestea Jean Constantin.
Elena a fost ultima soție a lui Jean Constantin și au fost împreună timp de 30 de ani. „Ultima mea soţie – că trei au fost toate şi nu le-am atins nici cu o floare – e Jean Elena, care a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti 40 de ani. Când am jucat «O scrisoare pierdută», ne-am cam împrietenit. Este fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici.
Nina este şi rămâne o doamnă extraordinară, o soţie rară. E frumoasă. N-are ea un ochi, dar e frumoasă!”, povestea Jean Constantin pentru Focus TV din Buzău.
Actorul a avut și un mare regret
Apropiații susțin că cel mai mare regret al actorului a fost acela că nu a devenit tată. Deși a fost căsătorit de trei ori, nu a devenit părinte. „Îi plăceau mult copii, și-a dorit să devină părinte, dar nu s-a putut. Se oprea pe stradă și vorbea cu copiii, le dădea bomboane”, a povestit Ionuț Galani, după moartea actorului, potrivit Kanal D.
Cunoscutul interpret de muzică grecească Ionuț Galani este considerat „copilul de suflet al lui Jean Constantin”. De fapt, artistul a devenit inclusiv moștenitorul actorului, după plecarea în ceruri a acestuia din urmă.
„Prima mea amintire legată de el a fost… să dau cu ciocanul în televizor! Venea la noi acasă și spunea: „Iei ciocanul, te duci și dai în televizor!”. Glumea mereu… N-avea un motiv anume să spună asta. Pe vremea aceea era greu să ai televizor. Erau aparatele pe lămpi, pentru cine își mai amintește…”, a continuat Ionuț Galani.
Ionuț Galani și-a continuat voiajul printre amintiri: „Jean Constantin ne vizita des și îi plăcea foarte mult plăcinta cu praz, făcută de bunica mea. Este un preparat machidonesc și, pentru că noi suntem machidoni, bunica gătea deseori plăcinta respectivă, care îi plăcea foarte mult lui nea Jean”.
Ce s-a ales de averea lui Jean Constantin: “Mi-a lăsat toate lucrurile, eu le-am donat!”
În cadrul evenimentului, Ionuț Galani a donat toate lucrurile păstrate ca amintire de la Jean Constantin. „Soția maestrului, doamna Nina, care între timp s-a stins, mi-a lăsat toate lucrurile lui Jean, începând cu fotografiile. Eu le-am donat, pentru că nu consider normal să le țin acasă și să nu le vadă nimeni. Am donat aceste amintiri atât la Constanța, unde a fost creat Centrul Cultural „Jean Constantin”, dar și aici, la Techirghiol, unde sunt expuse pentru ca lumea să vadă aceste poze inedite”, a declarat Galani, potrivit Fanatik.
„Este bine ca Jean Constantin să rămână astfel în memoria noastră, pentru că a fost un mare actor și un mare om”, a continuat acesta.
A debutat în film în 1965
Jean Constanatin s-a născut într-o localitate cu rezonanță balneo-turistică, Techirghiol, la 21 august 1927. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 5 fete și 4 băieți. Era vorba de o familie mixtă – mama fiind grecoaică, iar tatăl, albanez. Poate de aici irezistibilul său farmec.
Jean nu va avea studii de teatru deși va juca pe scena Teatrului Fantasio din Constanța timp de aproape 30 de ani între 1957 și 1985, bifând 39 de premiere. Piesa „Săracul Gică” avea să se joace în 1.500 de reprezentații.
A jucat în peste 70 de pelicule făcând naveta București – Constanța.
„«Procesul alb» a fost primul meu film. Criticii de film spuneau «extraordinarul Jean Constantin», lucru care mi-a mers la inimă. Când mă bătea Toma Caragiu în «Procesul alb», în secvenţa de la Poliţie… am simţit-o. Bătaia s-a filmat pe viu, cu un aparat silenţios. Operatorul îi spusese lui Toma că trebuie «să se simtă palma» pe faţa mea. Eram în gros plan. Jucam cu un actor atât de mare!”, a povestit actorul, potrivit newsweek.ro.
Faima uriașă a cunoscut-o când a jucat în cele trei serii din filmul Brigada Diverse.
„Mi-am câştigat popularitatea datorită filmelor. În filme nu m-a dublat nimeni niciodată. Am sărit de pe cal, de pe vapor…. Pe mine nu m-a lansat televiziunea, ca pe alţi colegi. Am apărut la televizor de câteva ori… «Procesul alb», «Haiducii», «B.D.-urile» (Brigada Diverse), «Explozia», «Gloria nu cântă», «Revanşa…», filmele lui Sergiu Nicolaescu…. în compania actorilor Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Iurie Darie, Sebastian Papaiani și Dem Rădulescu”, spunea actorul.