Dana Budeanu ia apărarea amantelor politicienilor angajate în instituțiile de stat și spune că nu sunt așa periculoase ca profesoarele intrate în sistem cu note de doi și care se pozează pe Instagram. Dana Budeanu a mai punctat faptul că o „amantă” nu distruge vieți, însă un profesor are puterea de a distruge generații întregi. Profesorii cer bani mai mulți la salariu dar autoritățile spun că nu au de unde. Trebuie plătite prioritar pensiile speciale și amantele.
„Dragi profesori, eu vorbesc doar cu profesorii cu note mari la titularizare, dedicați copiilor, nu cu toate beizadelele băgate în sistem, rudele, pilele, pentru mine ăia nu sunt profesori. Avem sute de profesoare care se pozează cu fundul pe Instagram și pe TikTok. Sunteți colegi cu aceste profesoare? Nu cred. Noi vorbim despre elita profesorală. Există o pătură de 20% de profesori excepționali care trebuie remunerați.
Acești profesori trebuie să rețină că acești lideri sindicali, niciodată în istorie, nu s-au luptat pentru curățarea acestui sistem, pentru introducerea în sistem a exclusiv profesorilor buni. Care este diferența dintre un profesor băgat în sistem pe note de 2-3 și dintre o amantă pusă la nu știu ce direcție?
Vă spun eu: imensă! Măcar amanta ia cașcavalul și pleacă acasă. Profesorii cu 2, 3, 4, nenorocesc generații. Este ca și când ai angaja medici de 2 la UPU și ai omorî oameni.”, a declarat Dana Budeanu în exclusivitate pentru România TV.
Aproximativ 11.000 de pensionari speciali primesc bani cât aproape 300.000 de profesori. De unde bani?
Cristi Pitulice: „👉În momentul de față pensiile speciale reprezintă 0.85% din PIB
👉Ministerul Educației are un buget de 3.2 %
👉Din PIB, ca fracție din bugetul ministerului, cheltuielile cu salariile angațatilor ( nu numai ale profesorilor) reprezintă 1.5%
👉Eugen Radulescu de la BNR spunea prin ianuarie ca efortul bugetar cu pensiile speciale va fi de 1.5 % din PIB in 2-3 ani.
👉11.300 de romani primesc pensii speciale și alte câteva mii pensii, hai sa zicem de serviciu ultrabarosane.
👉295.000 de angajati are Ministerul Educatiei. Banuiesc ca deja sesizati o diferenta.
👉 Reprezentanții profesorilor s-au pus la masa negocierilor cu un domn care cumulează ”pensia de serviciu”, de general, cu salariu de prim-ministru, iar domnul spune că nu prea sunt bani.
Deci despre ce vorbim noi aici?
despre 11.000 de oameni care daca ar fi tratati ca cetateni români, si care daca ar avea pensiile calculate conform principiului contributivității, ar ramane suficienti bani pentru profesori.
Problema este că cei 11.000 de oameni si camarila de serviciu ne conduc. ( aici să nu ne facem iluzii, sunt la butoane în absolut toate partidele) Iar cei care nu au încă pensii speciale, ne conduc în ideea că vor avea pensii speciale. Să ne aducem aminte de poftele primarilor.
Dacă profesorii vor primi bani la salariu, vor primi din împrumuturi externe, nu de alta dar la noi deficitul a fost dus de guvern pe culmi foarte înalte.
Ca atare, ar fi bine ca profesorii sa îi invețe pe copii cum să muncească 20 de ore pe zi când vor fi mari și să le explice că vor face asta nu să le plătească lor salariile mărunte ( tot mărunte vor ramene si cu 10% în plus), ci să le plătească unor îmbuibati pensiille.
Sau, în altă ordine de idei, sa îi învețe o limbă străină că ”pe Anglea” o să rămână o opțiune serioasă si pentru generațiile viitoare”.
Greva generală din învăţământ ar putea dura câteva săptămâni
Greva generală din învățământ continuă, iar joi în București este așteptat un miting de amploare al angajaților din Educație. Aceasta a fost declarația liderilor de sindicat, după ce au discutat marți cu premierul, anunță Stirile Pro Tv.
Simion Hăncescu: „Nu am avansat, atât că guvernul a promis că face niște calcule, dar nu știm nimic concret.”
De altfel prin scoli circula hartii in care profesorii isi declara acordul pentru mitingul de joi.
Marius Nistor, presedinte sindicat Spiru Haret: „Greva continuă. Poate mâine persoanele invitate, factorii decidenți vor veni cu o soluție care să fie acceptabilă pentru colegii din teritoriu. Circula aceasta informatie, cum că joi va fi un miting. Da, este corect. este posibil. Ne pregătim si pentru organizarea unui astfel de protest joi.”
Cheia dezamorsării conflictului de muncă rămâne consensul cu reprezentanții Guvernului, arată șefii greviștilor. Însă discursul premierului Ciucă pare categoric- dascălii cer prea mulți bani.