Update noiembrie 10, 2022 Dana Roba acuză că fetița sa a fost traumatizată de educatoarea de la grădiniță. Ea susține că micuța a fost pedepsită în diverse moduri.
“Anul acesta am mutat-o dintr-o altă grupă la aceeași grădiniță și vreau să îți spun că este traumatizată în fiecare zi de doamna educatoare. Ea nu are copii și de aceea își permite să traumatizeze copiii.
Săptămâna trecută, luni mai exact, stăteam de vorbă cu Celine și Chantal voia să vorbească și ea și îmi zice: “Mami, te rog să nu faci și tu ca doamna de la grădi.”, și în secunda doi am oprit telefonul: “Ce face doamna de la grădi?” Și a început să îmi zică: “Mă pune cu capul pe masă până mi se înroșește obrazul și mi se face o bubă mare”. Instant a început să plângă de nu am mai putut să o opresc“, a spus Dana Roba, potrivit spynews.ro.
Prima reacție a conducerii grădiniței
Directorul Grădiniței cu care este în scandal de câteva zile Dana Roba, a oferit prima reacție pentru Antena Stars.
“Luni dimineață am avut o întâlnire cu dna Balaciu (mama a doi copii din grădiniță) în care mi-a prezentat 3 filmulețe și a solicitat să discute cu doamna educatoare. Filmulețele sunt în spațiul public atât pe Facebok cât și pe site-urile unor publicații online.
În urma discuției i-am spus că împreună cu Consiulul de Administrație vom convoca o Comisie care să investigheze cele prezente în filmuleț: pedeapsa la colț și statul cu capul pe masă pentru o perioadă lungă de timp (după spusele copilului)“, spune Ioana Dragan, Director Gradinita 23, Timisoara, citată de spynews.ro.
Femeia precizează că după ce a terminat coversația cu Daniela Roba, a aflat că aceasta a postat filmulețul respectiv pe grupul părinților, Facebook, alături de un mesaj. De asemenea, aceasta spune că a vorbit cu educatoarea căreia i se aduc acuze și că acfeasta a spus că susține că nu pedepsește copiii, aceasta fiind o practică deloc agreată în grădinița respectivă.
“(…) Referitor la statul cu capul pe masă, este o practică pe care educatorii o practică sub forma unei strategii de liniștire și de conectare a copilului cu el însuși și se desfășoară sub formă de joacă. Această metodă nu are valențe de pedeapsă și capul copiilor este sprijinit pe brațe, ca la un moment de relaxare. Nu se practică zilnic, face parte dintr-o paletă largă de strategii de liniștire pentru copiii de vârste mică.
Mai departe vom continua cu demersurile legale, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru copil. (…)“, a declarat Ioana Dragan, Director Gradinita 23, Timisoara.