Update October 28, 2022 Denise Rifai s-a convins de efectele nocive ale zahărului. În fiecare zi își propune să nu mai consume zahăr, iar atunci când îi vin poftele, le potoleşte cu un fruct. Cafeaua, la fel, o preferă neagră, fără pic de îndulcitor.
„Eu fac tot ceea ce face orice om de bun simț, care vrea să rământă într-o formă de bun simț. Toată lumea ar trebui să fie atentă atunci când vine vorba de alimentele din dietă.
Zahărul nu face bine nimănui. Încerc pe cât posibil să nu mănânc zahăr. Evit zahărul. Deci, eu mă trezesc dimineața spunând că nu mănânc zahăr. Acum că mai scap la un fruct, asta-i altceva. Aleg să nu mai mănânc zahăr, să mănânc cât mai light, așa. Dar neprivându-mi corpul de tot ce înseamnă alimente esențiale importante.
Cafeaua nu se bea cu zahăr. Cafeaua se bea neagră, așa poți să-i înțelegi gustul. Altfel mănânci prăjitură. Simt nevoia să mănânc dulce în anumite perioade ale lunii, când sunt foarte obosită și atunci mănânc câte un fruct. Atunci consum multe fructe.
Cred foarte mult în alimentație. Mănânc foarte curat. Adică aleg să gătesc alimentele foarte curat. Ca să le conservăm proprietățile. Mănânc foarte mult verde. Mănânc proteină de bună calitate. Asta apropo de cum mă hrănesc. Mă hidratez. Beau foarte foarte multă apă. Și apropo de tot ceea ce înseamnă tratamente cosmetice, merg și îmi fac tratamente la salon.
Pot să spun că sunt mare fan cosmetică, chiar cred că o femeie trebuie să se îngrijească și să meargă la tratamente cosmetice, mai ales dacă îi place. Că și aici e un subiect. Sunt doamne care nu își permit și doamne cărora nu le place.
Eu, dacă aș avea timp, pe cât de mult mi-aș permite, la atât de multe tratamente m-aș duce. Iubesc foarte mult acest lucru, să mă răsfăț în saloanele de cosmetică. Pe mine mă relaxează să mă duc la un masaj”, a declarat Denise Rifai, pentru Viva.ro.
Efectele consumului exagerat de zahar asupra sanatatii
Consumul de zaharuri, in produse precum bauturile zaharoase, reprezinta una dintre cauzele cresterii numarului de persoane care sufera de obezitate si diabet zaharat. Un consum ridicat de zahar atrage consecinte in planul sanatatii, cu precadere asupra cresterii in greutate peste limita. Un Indice de Masa Corporala ridicat este asociat cu aparitia de boli cronice, cardiovasculare, tulburari metabolice, diabet, afectiuni musculo-scheletice, potrivit medicover.
Cat zahar pot consuma zilnic?
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum de zaharuri libere de 10% din aportul zilnic total de energie. Pentru beneficii suplimentare pentru sanatate, tot OMS indica reducerea consumului cu pana la 5% din necesarul zilnic de calorii.
10% inseamna aproximativ 50 de grame de zahar (spre exemplu aprox. 2 linguri rase de zahar tos), iar 5% (25 de grame) o lingura rasa de zahar pe zi.
De exemplu, in cazul unei diete cu 2.000 de calorii zilnice, din zaharuri nu ar trebui sa provina mai multe de 200 de calorii.