Update octombrie 21, 2022 Andreea Tonciu a declarat că a ajuns cu fiica ei la medic înainte să plece în vacanță. Artista este îngrijorată de faptul că fetița ar putea avea probleme în avion, nu dorește să renunțe la vacanță.
„Da, este bolnavă! Am fost cu ea la doctor, este pe antibiotic, are otită, dar problema este că duminică plecăm din țară, în vacanță și cred că o să am probleme în avion cu ea din cauza otitei, dar sper să își revină până duminică…
Face față cu brio că stau eu mereu cu ea… Mă joc cu ea, stau cu ea, îi atrag atenția prin diferite moduri, dar mă bucură că nu prea o doare urechiușa, dar este răcită, are roșu în gât și nasul înfundat. Toate, toate exact în săptămmâna în care noi trebuia să plecăm”, a mărturisit Andreea Tonciu, pentru Antena Stars, potrrivit spynews.
Andreea Tonciu pleacă în vacanță cu familia în Egipt duminică și va sta acolo timp de o săptămână. Vedeta așteaptă cu nerăbdare să se distreze alături de fiica ei și speră că micuței îi va trece răceala înainte de plecare.
„Este pe antibiotic și în 2,3 zile își va reveni. Ea este foarte activă, doar că este deranjant nasul noaptea, pentru că nu poate să respire bine cu tot cu tratament… O mai apucă și urechea din când în când. Plecăm în vacanță duminică, în Egipt”, a adăugat vedeta.
Despre otită
Otita reprezintă un proces inflamator care se dezvoltă la nivelul urechii și care poate cuprinde pavilionul urechii, tegumentul conductului auditiv extern și mucoasa urechii medii, potrivit Medlife.
Tipuri de otită
În funcție de localizarea inflamației, otitele sunt împărțite în trei categorii.
Otitele externe care afectează pavilionul auricular și conductul auditiv extern și care pot fi:
otite acute externe difuze (întâlnite la înotători);
otite acute externe localizate (care sunt localizate la nivelul foliculilor piloși);
otite externe cronice (simptomatologia durează peste 6 săptămâni);
otite eczematoase (cuprind o serie de afecțiuni dermatologice);
otite externe maligne sau necrotizante (apar prin extensia infecției în țesuturile profunde ale conductului și sunt întâlnite, mai ales, la persoanele cu imunitate scăzută precum diabetici, bolnavi de SIDA)
otomicoze (produse de anumite specii de fungi din genul Aspergillus și Candida).
Otitele medii care determină inflamarea timpanului și a mucoasei căsuței timpanului.
Otitele interne sau labirintitele sunt o formă mult mai rară de otite, localizate la nivelul labirintului urechii și reprezintă mai mult o stare inflamatorie a urechii interne, decât o infecție în sine. Aceasta se vindecă, de cele mai multe ori, de la sine.
Otita la copii
La copil, otita externă este mai rar întâlnită comparativ cu otita medie. Ea apare mai frecvent la copiii care practică înotul, la cei care trăiesc în condiții cu umiditate excesivă sau la copiii ai căror părinți le șterg excesiv conductele cu bețișoare port coton.
Otita externă la copilul mic se manifestă frecvent prin agitație, plâns neconsolabil, refuzul alimentației, frecarea capului pe pernă, aducerea mâinii spre ureche, rar otoree purulentă, urât mirositoare și febră.