Update octombrie 30, 2022 Andreea Popescu a ajuns de urgență, la spital, direct din vacanță. După ce a petrecut câteva momente de relaxare alături de soțul ei, în Italia, Andreea Popescu s-a întors în această seară în țară și, imediat ce a coborât din avion, vedeta a mers direct spre spital, pentru că Ioachim, băiatul ei, nu se simțea deloc bine și a fost dus la unitatea medicală pentru a primi tratamentul necesar.
“Direct din avion am venit la spital. Ioachim este internat, are pneumonie. Acum urmează să mă internez și eu.”, a scris Andreea Popescu pe rețelele de socializare, potrivit spynews.ro.
Andreea Popescu este o femeie împlinită pe plan profesional, dar și pe plan personal. Se bucură de o familie frumoasă și urmează ca, în curând, să devină mămică pentru a treia oară. De curând, aceasta a vorbit despre minunea care i s-a întâmplat de Sf. Dumitru, în urmă cu mai mulți ani.
”În fiecare zi inainte de scoala ma duceam sa ma inchin la sfantul Dimitrie (…) aveam doar 10 ani, nu ma invata nici mama nici tata, venea asa din suflet sa o fac. Si pe cand asteptam eu sa ma inchin, voiam sa pun lantisorul cu cruciulita de la gat pe moastele sfantului, si bineinteles jucandu-ma mult cu el in mana l-am inodat de nu am mai putut sa il dezbod chiar daca am incercat mai bine de o ora sa fac asta, parca mai rau il inodam. Ei bine, si ajungand eu la sfintele moaste am zis ca pun lantisorul asa si voi incerca sa il deznod acasa. In momentul cand am ridicat lantisorul de pe racla era perfect descalcit. Si asta era un mic cadou din partea sfantului pentru micuta osteneala a unui copil de 10 ani”, a povestit Andreea Popescu pe rețelele de socializare.
Pneumonia
Pneumonia reprezinta inflamatia acuta a plamanilor cauzata de o infectie. Multe microorganisme pot provoca pneumonie, incluzand bacterii, virusuri sau fungi. Agentul patogen variaza in functie de varsta pacientului, de mediul in care a aparut pneumonia si de o serie de alti factori care tin de pacient. Chiar si atunci cand sunt efectuate investigatii avansate, microorganismul nu poate fi identificat in peste 50% dintre cazuri. Simptomele cele mai frecvente sunt: febra, frisoane, tuse cu producere de sputa si dificultatea in respiratie (dispnee).
Diagnosticul este suspectat pe datele clinice si este confirmat de radiografia toracica. Tratamentul pneumoniei bacteriene se face cu antibiotice alese empiric (selectate pe baza patogenului probabil si a severitatii bolii), scrie reginamaria.ro.
Tratamentul de sustinere consta in administrarea de lichide, antipiretice, analgezice si O2 in cazul pacientilor cu hipoxemie (concentratie scazuta a oxigenului in sange). Pe baza unor factori de risc, medicul va stabili daca pacientul poate fi tratat in siguranta in ambulatoriu sau daca necesita internare datorita riscului mare de complicatii.
In general, prognosticul este foarte bun in cazul pacientilor tineri sau cu stare buna de sanatate, insa pneumonia poate provoca decesul la pacientii cu varste extreme si/sau cu stare de sanatate precara.