Update august 8, 2022 Mirela Vaida a anunțat că refuză să se opereze de șalazion și că va apela la leacuri băbești. Mirela Vaida a dezvăluit zilele trecute, după ce s-a întors din vacanța petrecută în Deltă, că se confruntă cu o afecțiune oculară.
Prezentatoarea TV a apărut pe rețelele de socializare cu ochiul umflat, însă nu se gândește să se opereze. Vedeta spune că a mai avut șalazion și în trecut, dar nu este nimic grav: “Eu am mai avut un șalazion, în urmă cu vreo cinci ani, și l-am ‘spurcat’, cum se spune în tradiția românească, în sensul că mi-a spus cineva să-i dau cu lapte matern.
Și, în timp ce alăptam un copil, într-adevăr, am dat cu lapte de mamă și nu a mai ieșit. Acum, vă dați seama că astea sunt niște tradiții și niște leacuri, care nu au absolut nicio bază științifică“, a declarat Mirela Vaida, pentru Fanatik.
“Nu o să mă operez!”
Mirela Vaida a declarat că nu are de gând să se opereze. Ea a urmat un tratament cu antibiotic și așteaptă să vadă cum va evolua această afecțiune în timp.
Vedeta spune, însă, că pe viitor ar apela, mai degrabă, tot la leacurile “băbești”: “Acum mi-a ieșit din nou. E clar că am eu o sensibilitate la ochiul acesta. Am făcut tratament cu antibiotic și nu o să mă operez. Îl las acolo și vedem noi ce se întâmplă pe viitor.
Nu mi-am făcut chiar nicio problemă din asta și nu e ceva grav absolut deloc. Sunt obișnuită, o tratez cu seriozitate, dar nu mă panichez din atâta lucru. Așa că, dacă o să mai aud despre alte leacuri băbești, o să le aplic, că rău nu au ce să îmi facă.”, a mai spus Mirela Vaida, potrivit wowbiz.
Ce este șalazionul
Chalazionul sau șalazionul este o afecțiune oculară pe care o confundăm cu ulciorul, potrivit drstanila.com. Ea apare atunci când ochiul se înroșește puțin, pleopa se umflă și “ne mănâncă ochiul”. În general, el este provocat de o glandă înfundată din pleoapă, dar este însoțită și de o infecție.
Chalazionul este o inflamație cronică a glandelor sebacee Meibomius și apare sub forma unei umflături mici și, spre deosebire de ulcior, care este provocat de o infecție bacteriană instalată la baza genelor, șalazionul se poate dezvolta pe pleopa inferioară sau superioară, la un singur ochi sau la ambii, fără durere.
Medicul poate recomanda tratamente locale sau îndepărtarea chalazionului printr-o incizie realizată sub anestezie locală. În alte cazuri, medicul poate recomanda injecții cu steroizi, cu scopul de a reduce inflamația. Se recomandă comprese cu apă călduță, de câteva ori pe zi.