Update august 26, 2022 Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, spune că nu este impresionat de insectele mâncate în China. Tot la friptură rămâne.
Daniel Funeriu: „Am mâncat insecte şi scorpioni împreună cu Arleen Ionescu şi Laurent Milesi în China.
Nu prea au un gust definit, e un aport proteic şi atât. Nici nu se compară cu o carne bine pregătită. Oricine sugerează că ar trebui încurajată înlocuirea cărnii cu insecte e dus cu p..ta. Toată discuția despre cât de nociv este consumul de carne pentru mediu e o prostie care, din păcate, se intensifică împinsă de mediile progresiste.
Având în vedere agresivitatea cu care au fost împinse elemente din agenda progresistă îi înțeleg, chiar dacă nu fac parte dintre ei, pe cei care se tem că de la aprobarea insectelor pentru consum se va ajunge la ubicuitatea lor în dietă”.
Petre Daea: „Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă de găină”
Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt” şi să mănânce sarmale, cârnaţi şi ouă de găină, relatează News.ro.
”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Conform ministrului, trebuie să fim consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie.
Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria, potrivit G4Media.
Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.