Update iulie 3, 2022 Moarte tragică pentru o româncă de circa 50 de ani, aflată în concediu în Egipt a fost ucisă de rechin. Tragedia, raportată la sud de Hurgada, vine la doar 3 zile după ce o altă femeie, din Austria, a murit în aceeași zonă.
O româncă a fost ucisă de rechin în Egipt. A doua victimă în ultimele trei zile.
În doar câteva zile, două femei au fost ucise în atacuri ale rechinilor în Marea Roșie a Egiptului, la sud de Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului, potrivit Fanatik.
Conform Reuters, cadavrul unei turiste din România în vârstă de aproape 50 de ani a fost descoperit în aceeași zonă în care a murit și o austriacă de 68 de ani.
”Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada”, scrie ministrul mediului din Egipt pe Facebook.
Ambele atacuri au avut loc în largul coastei din stațiunea Sahl Hasheesh, potrivit sursei citate. Ministerul Mediului din Egipt a anunțat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și ce cauze științifice ar putea sta în spatele acestora.
Guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona unde au avut loc atacurile.
Mai multe plaje au fost închise în Egipt
Tragicul eveniment a șocat pe toată lumea și a îngrozit toți turiștii, chiar și autoritățile care au precizat într-un comunicat că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora.
Mai mult decât atât, a fost emis și un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor, numeroase plaje fiind închise.
Ce-i drept, este o situația șocantă, care nu poate fi uitată ușor, astfel că mulți se întreabă dacă nu cumva Egiptul o să fie o țară evitaă de acum înainte, așa că un consultant în turism a venit cu o serie de răspunsuri.
“Egiptul este o destinație extrem de îngrădită de turiștii români și am ajuns să avem aproape din toate aeroporturile din orașele țării, curse charter din România către stațiuni ale Egiptului. Această situație cu atacurile rechinilor nu este o situație nouă pentru Marea Roșie.
Egiptul s-a mai confruntat de-a lungul timpului, e drept, sporadic, cu astfel de situații. De fapt, la fața locului se recomandă intens turiștilor să nu se îndepărteze de zonele protejate, să nu se îndepărteze de zonele supravegheate.
După cum știți, în general, hotelurile au zone de mare supravegheate și recomandate pentru scăldat. Probabil că apetitul pentru baie va fi mai scăzut, nu doar pentru turiștii români, dar nu cred că acest lucru va influența apetitul pentru vacanțele în Egipt.
Mulți dintre turiști se duc pentru piscină, pentru mâncare, vizitează Piramidele, vizitează Valea Regilor, Luxorul”, a spus Ciprian Enea, consultant în turism la Antena 3.