Update februarie 17, 2022 Geroge Buhnici, pasionat de tehnologie până la obsesie, se bucură de una dintre cele mai „inteligente” case din lume, ajunsă în top 10 datorită tehnologiei avansate de care dispune
În exclusivitate pentru Antena Stars, prezentatorul a oferit detalii despre locuința lui. Cum a reușit să se claseze în top 10 mondial cu una dintre cele mai „inteligente” case din lume.
„Tot consumul nostru vine de pe casă și mai avem și niște baterii. Aici am o parte din aplicațiile pentru casă, cele mai multe chestii le-am făcut să meargă singure. Eu folosesc rețeaua publică ca pe o baterie. Îmi încarc mașina, încălzesc casa, țin luminile aprinse. Aici avem o ușă cu senzori de amprentă”, a povestit George Buhnici, în cadrul emisiunii Xtra Night Show, citat de spynews.ro
Cu toții știm cât de pasionat este prezentatorul de tehnologie. George Buhnici reușește să se bucure de o casă inteligentă, dar totodată cu o aparatură care nu consumă la fel de mult precum o locuință obișnuită.
„Un tablou electric, la care încă se lucrează, avem senzori de calitate a aerului. Totul este automatizat, beculețe, cabluri electrice și partea de ventilație. Practic, noi nu deschidem ferestrele aici decât dacă vrem noi. Totul e pe senzori (nr. la baie). Bateria asta automată îți economisește atât de multă apă, ieși mult mai ieftin decât cu una obișnuită”, a adăugat prezentatorul, potrivit bzi.ro
Cum arată casa lui George Buhnici. Locuința supertehnologizată e singura casă pasivă premium din România / VIDEO
George Buhnici și-a dorit să evite aglomerația marilor orașe și a ales să construiască o casă nouă de la zero în satul Tămaşi, din comuna Corbeanca, la circa 20 de kilometri de Bucureşti. Nu s-a mulțumit cu o casă obișnuită, ci a una care să poată fi controlată de la distanță cu ajutorul unor sisteme de ultimă generație, anunță libertatea.ro.
Casa lui George Buhnici are structură din lemn, care este considerată mai solidă decât cea a blocurilor, și stâlpi din beton. Temperatura, nivelul de umiditate, de oxigen, dar și iluminatul pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unui sistem inteligent de automatizare, ce include chiar și o stație meteo.
„Avem o stație meteo care monitorizează în permanență temperatura exterioară, vântul, luminozitatea, adică cât de puternic este soarele în ziua respectivă, și își face și o prognoză meteo (…) Dacă știm cu o să fie vremea, instalația de încălzire și de răcire a casei poate să ia decizii inteligente. Adică, dacă eu nu sunt acasă, și casa simte că s-a făcut prea multă căldură afară, iar eu am uitat să cobor rulourile, le va coborî ea”, a explicat George Buhnici.
Vezi aici Video:
Cum se simte George Buhnici după ce și-a implantat un microcip sub piele, fiind primul român care a făcut acest lucru în public
Potrivit tvmania.ro, expertul în tehnologie a menționat că, acum, „este un cyborg” cu o capsulă de dimensiunea unui bob de grâu, implantată între două degete și că, în anumite momente, îl ajută să citească anumite informații atât de repede încât își lasă prietenii mască.
”Da, sunt un cyborg pentru că mi-am implantat un cip în mână. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment public, în fața a sute de oameni unde am fost invitat să fiu primul român care încearcă tehnologia”, a spus el, cuitat de a1.ro.
“Un doctor mi l-a injectat cu o seringă cu acul cam gros și a durut câteva secunde. Apoi publicul a aplaudat și a pus întrebări despre tehnologie. Interesant. Mâna mea s-a umflat puțin așa cum era de așteptat și apoi și-a revenit iar acum am o capsulă de dimensiunea unui bob de grâu între două degete de la mână”.
“Nu plănuiam să scriu ceva despre cip până când nu încep să îl folosesc mai serios pentru că e capabil de câteva lucruri utile”, a scris George Buhnici pe site-ul lui, potrivit aceleiași surse.
“Sună SF dar este, în fapt, doar un înlocuitor de cartelă magnetică de aproape orice fel. Este o capsulă de sticlă cu trei cipuri pe standarde diferite care pot înlocui cartele magnetice și cipuri NFC cum sunt cele de pe telefon sau din brelocurile pe care le folosești la interfon”.
“Are dimensiunea unui bob de grâu și poate fi implant la un dermatolog, la un specialist în tatuaje sau chiar de o asistentă medicală”.
“E un efect fain dar nu asta mă interesează cel mai mult. O să îl testez în curând cu yale și alte tipuri de încuietori pentru uși, calculator, eventual cu sistemul de legitimații de la muncă și parcarea plătită din centru unde acum folosesc cartele de plastic”, a conchis el.