Update februarie 3, 2022 În ziua în care SUA a anunțat că va mai trimite 1,000 de soldați în România, Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au prins curaj și au început să critice Rusia lui Vladimir Putin. Până ieri, politicienii corupți români au sperat că vom fi predați Rusiei, abandonați de americani. Era o speranță că nu vor ajunge la pușcărie, așa cum s-a întâmplat cu baronul de Brașov Aristotel Căncescu, arestat miercuri după o condamnare de 7 ani și 10 luni la închisoare pentru fapte de corupție.
Dar SUA și Franța au planuri mari pentru România așa că politicienii au început să critice Rusia. Cei mai câștigați sunt Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. Klaus Iohannis se vede că este afectat după ce Germania a predat Franței România. Se vede și din discursurile lor de ieri la adresa Rusiei. Iohannis moale, ca Germania. Cîțu și Ciolacu mai agresivi pentru că americanii i-au ales pe ei. Cîțu, șeful PNL și al Senatului, și Ciolacu, șeful PSD și al Camerei Deputaților, au ușile deschise la americani și francezi, ei sunt partenerii de dialog. Iohannis, filo german, este ocolit de americani de la deciziile importante.
Florin Cîțu: „Nu este treaba Rusiei cum își face România apărarea”
Florin Cîțu, președinte al Senatatului, a subliniat, miercuri, că strategia de apărare a unei țări este în competența acesteia, nu a unui stat terț. Afirmația a venit ca replică la declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin privind prezența NATO în Flacul estic, inclusiv România.
„În ceea ce privește strategia de apărare a României este independentă. Nu cred că este normal ca o altă țară să-și dea cu părerea despre ce face România și cum se apără România. Mă gândesc că este vorba de investiții pentru apărarea suveranității și integrității României. Aici este treaba noastră, nu cred că este treaba altcuiva cum ne investim banii și cum ne facem strategia de apărare”, a declarat al doilea om în stat, potrivit Gândul.
Marcel Ciolacu: „Nu suntem subordonaţi Rusiei”
Marcel Ciolacu a reacţionat, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că scutul de la Deveselu reprezintă o ameninţare pentru Moscova.
„Eu știu că România are parteneriat strategic cu SUA și Franța. Am spus foarte clar. Nu îmi aduc aminte că avem cu Rusia sau să fim subordonați Rusiei, cineva să ne ceară ce să facem pe teritoriul României”, a declarat preşedintele PSD, citat de RTV.
Klaus Iohannis: Trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru a contracara acțiunile agresive, inclusiv de tip hibrid
Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj, unde i-au fost prezentate câteva tipuri de aeronave cu care sunt dotate Forțele noastre Aeriene
”Sunt evidente tendințele de revenire la politica de forță și de contestare a actualei ordini internaționale liberale, precum și a arhitecturii europene de securitate, construite după Războiul Rece.
În aceste condiții, trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru a contracara acțiunile agresive, inclusiv de tip hibrid, de exemplu în spațiul cibernetic. România acționează ferm și consecvent pentru consolidarea solidarității și a unității NATO, iar relația transatlantică reprezintă un element principal de susținere a coeziunii aliate” – a spus președintele citat de Stirile Pro Tv.