Update octombrie 25, 2021 Românii îşi fac provizii de teama scumpirilor şi a restricţiilor. Magazinele au decis limitarea cantităţii de produse de primă necesitate achiziţionate de o singură persoană, în Suceava.
Anunțuri de genul ”Stimați clienți! Vă informăm că achiziționarea uleiului/zahărului este limitată la o cantitate de 20 de bucăți per client. Vă mulțumim!” au apărut deja în unele lanțuri de magazine din municipiul Suceava.
În altele, uleiul și zahărul dispar în doar câteva minute după ce ajung pe rafturi, cererea fiind mult mai mare decât oferta. Asta în ciuda faptului că ambele produse s-au scumpit deja, iar prețul plătit este deja cu 40-50% mai ridicat față de acum câteva săptămâni, informează moinitorulsv.ro.
Zahărul, de exemplu, se vinde cu ceva mai mult de 3 lei/kg, în timp ce o sticlă de un litru de ulei nu poate fi achiziționată cu mai puțin de 8 lei.
Și în Cluj rafturile la alimentele de bază au fost golite în unele magazine.
O clujeancă a postat o poză cu rafturile din Carrefour Vivo. Au dispărut în special produse de bază, precum făina sau zaharul.
Și un clujean a spus că la un magazin din centru, făina a dispărut de pe rafturi.
„Azi am aflat și noi la acel magazin, că de ceva vreme e așa. Și cum aduc, cum e rasă toată făina de pe rafturi”, a transmis clujeanul.
În Marea Britanie, Supermarketurile folosesc fotografii cu alimente pentru a umple rafturile
În Marea Britanie, rafturile goale au devenit atât de dese încât magazinele au început, în mod hilar, să acopere lăzile goale cu fotografii ale produselor care ar trebui să fie fizic acolo, la vânzare.
Tesco folosește imagini cu sparanghel, morcovi, portocale sau struguri, provocând un val de glume pe rețelele de socializare, informează ziarulromanesc.net.
„Mmm, fotografii delicioase cu sparanghel”, a scris un internaut pe Twitter
„Îmi place că sparanghelul crește așa bine în Marea Britanie. Climatul nostru îi priește, sunt sigur”, a comentat un alt internaut pe Twitter.
Tesco confirmă imaginile, dar arată că nu sunt legate direct de problemele de aprovizionare, ci pentru a menține stocurile mai proaspete și pentru a reduce risipa de alimente.
În ceea ce privește produsele mai scumpe, cum ar fi detergenții, pudra proteică, ginul etc., decupajele de carton sunt folosite în cazul lor pentru a preveni furturile.