Update septembrie 12, 2021 Emma Răducanu are un potențial uriaș pentru marketing. Chinezii, britanicii, canadienii și românii sunt interesați de evoluția ei.
“Înseamnă mult pentru mine să am trofeul aici, cu mine. A fost un vis de-ale mele să câştig un Mare Şlem, aşa că vreau să mă bucur de fiecare secundă a zilei de azi”
Mihai Găinușă: „Emma Răducanu a reușit să bucure 4 popoare: născută în Canada, cetățean britanic, mama-chinezoaică, tatăl-român. Ăsta patriotism!”
Robert Adam: „Emma și scara blocului
Emma Răducanu este a doua campioană cu origini românești la US Open în trei ani, după Bianca Andreescu, în 2019. Nicio sportivă reprezentând România nu a triumfat la turneul american de Mare Șlem.
Emma este una dintre cei 1032000 de români din Marea Britanie. Simbolic, pentru că ea este britanică, deci nu se găsește de fapt contabilizată la milionul românesc.
Marea Britanie nu a mai avut o campioană de Mare Șlem de 44 de ani. Indirect, asta arată cât de imensă e performanța Simonei Halep, care are două titluri, la fel ca Ilie Năstase.
România nu are desigur niciun merit în triumful ei. Poate gena românească, desigur combinată cu cea chinezească, ambiția de reuși într-un mediu mai propice decât cel de acasă.
Românii au toate datele spre a reuși individual. Oriunde. Ce încă nu au, este cultura construcției sociale. A ceea ce depășește spațiul privat. Cultura lui a fi împreună, a construi sistemic.
Un exemplu este scara blocului. În multe locuri, apartamentele, unul câte unul, sunt îngrijite și proprietarii le îmbunătățesc constant. Scara blocului, cea care le aparține tuturor, este adesea nezugrăvită, plină de graffiti, cu întrerupătoare de toate felurile sau lipsă, fără nicio omogenitate. De un regulament al asociației de coproprietari, cum există peste tot în Occident, nu cred să fi auzit cineva.
România este scara blocului în care trăim”.