Connect with us

Hi, what are you looking for?

National

Decizie în premieră. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată România că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a dat în judecată statul român pentru că nu a rezolvat nici până acum problema animalelor care sunt chinuite, maltratate, aruncate în văgăuni și condamnate la moarte și la frig. Un judecător i-a dat dreptate și a obligat statul român să plătească daune morale pentru nerezolvarea acestor situații dramatice, decizia fiind o premieră pentru justiția din România, anunță Digi 24. 

Solutia pe scurt a judecătorilor: Respinge ca nefondate excepţiile lipse calităţii procesuale active şi pasive. Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia ” Jeni Mandachi”. Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Mandachi Ştefan Valentin. Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului suma de 100 lei cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 23.04.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 837/2021 23.04.2021

Gabriel D.: Prietenul meu de pe strada!!
Decizie în premieră. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată România că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite 29

Alex J: Super tare. Super actiunea. Asa ar trebui sa facem toti, astfel de actiuni, si asa, vom putea schimba usor, usor societatea noastra.
Si pe langa asta, o astfel de actiune iti aduce un plus urias de imagine ceea ce te-ar ajuta sa intreprinzi ceva, de exemplu, daca familia ta face un produs, prin acest gen de imagine iti vei putea vinde produsul.
Aceasta inseamna: ‘bine faci, bine gasesti’, sau ‘ajutand pe altul, te ajuti pe tine’.
Sa luam exemplul lui Stefan. Mai e un baiat super tare la Craiova, cel cu laboratorul de sosete, Ilie Pana il cheama, super tare. Avem nevoie de astfel de oameni in Romania (cu bunele si relele lor, nimeni nu-i perfect).

Claudia C.: Toti cainii pe care i-am avut pana acum in curte au fost luati de pe strada. Ultimul…Max…la fel. Din 4 fratiori cati erau, el singurul mai traieste. Restul au fost omorati de “oameni de bine”
Decizie în premieră. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată România că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite 30

Strugaru A.: Felicitari! Daca macar 25% din oameni ar fi ca tine. Dar in tara asta e multa nepasare, indiferenta, lipsa de empatie. Mulți “salvatori” din spatele tastaturii si atat.

Iulia Elena G.: Felicitari!! Adopta nu cumpara!!
Lady, adoptata acum 7 luni de la o organizatie! A fost abandonata pe camp.
Decizie în premieră. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată România că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite 31

Ovidiu P.: Max Bucovineanu’ se intitulează, la sfârșitul lunii martie a fost lăsat pe străzii alături de alți 2 pui, acum are pe cine sa iubească și sa “protejeze”. Mulțumirii domnului Ștefan Mandachi. Stima și multe aprecieri pentru faptele sale minunate.
Decizie în premieră. Ștefan Mandachi primește daune după ce a dat în judecată România că nu a rezolvat problema animalelor schingiuite 32

Ștefan Mandachi a relatat pe pagina sa de Facebook cum a început acest proces și decizia care s-a luat, spunând că daunele primite, de 100 de lei, deși reprezintă o valoare infimă au un simbol uriaș.

„De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la ”câștigarea” sumei de 21 EURO (100 lei) .

Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte.

În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează DAUNE MORALE în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic. (Felicitări avocat Daniel Zoita).

Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor).

Hotărârea instanței (în primă instanță) mă motivează enorm!!! În primul rând, Justiția îmi redă încrederea în societatea în care trăiesc. Am încredere nu doar în lupta mea pentru protecția animalelor ci și în alte potențiale lupte cu alte abuzuri ale statului prin organele sale. N-o să rabd niciodată ca un prost, o să-mi exercit cu vehemență drepturile.

Fraților, o astfel de hotărâre constituie precedent judiciar. Începând de astăzi, puteți să vă adresați instanțelor și să invocați hotărârea 837/2021. Cereți daune morale, este dreptul vostru! Drepturile voastre sunt scrise în Constituție, nu vă mai temeți, că nu vă mănâncă bau-bau! În fața unei instanțe de judecată, Statul este tot un subiect de drept, n-are o statură mai mare.

Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e ”cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta? Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere… Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial.

Câteva precizări legate de activitatea mea de ”activist” pentru drepturile animalelor:
De mic copil am crescut printre câini, care mi-au adus doar bucurie și hrană sufletească (Tărzănică, Bobi, Sam, Gyury, Molda, Fetița, Jhonny, Praxin, Zorro, Baiazid etc).

În 1999 (pe când aveam 13 ani) mi-a fost publicată o scrisoare și un desen în revista ”Câinele meu”. Pe atunci erau și mai mulți câini fără stăpân.
La 15 ani câinele Zorro a câștigat titlul de cel mai frumos Ciobănesc românesc carpatin de Bucovina, rasă pe care am susținut-o dintotdeauna.
În 2007 (la 21 ani) am inițiat o campanie ”Iubiți și câinii vagabonzi” (neluată în seamă de nimeni pe atunci).

După ce am devenit avocat, am lansat un serviciu de consultanță online, unic în țară ”Avocat gratuit pentru protecția animalelor”.
Am pus pe blogul meu mai multe acțiuni judiciare gratuite pentru toți iubitorii de animale (www.stefanmandachi.ro)
Am participat la mitinguri de protest pentru protecția câinilor (nu doar like pe facebook).

În toate conferințele și seminariile pe care le organizez dau exemplu cât de importantă este afecțiunea animalelor în dezvoltarea omului de afaceri și a OMULUI în general.

În 2019 am achiziționat o ambulanță de sterilizare și prin munca unor voluntari extraordinari am sterilizat sute de câini (sau poate mii, nici nu mai știu numărul) care ar fi dat naștere zecilor de mii de alți câini.

Am finanțat campanii de sterilizare și încă plătesc la veterinar tuturor celor care vor să-și sterilizeze animalele și nu au bani.
Doar de la începutul anului 2021 am găsit stăpân (eu personal) la 82 de căței abandonați în șanțuri, păduri, bălți. În anii precedenți nu am numărat.
În 2020 am protestat în centrul Sucevei pentru că un cuib de căței a fost călcat de un dement. Atunci m-au amendat ilegal jandarmii dar infractorul a fost iertat.
Acasă mă apără 4 câini (culeși de pe stradă) și 3 pisici tot de pe stradă (cu toții sterilizați).

90% dintre postările mele pe rețelele sociale sunt dedicate animalelor și cazurilor sociale.
Am lansat site-ul fundației umanitare ”Jeni Mandachi” www.mamajeni.ro unde am inițiat campanii pentru cai, câini și urși. Dacă vreți să donați, aveți conturile acolo. Cu toții din fundație suntem voluntari 100%, nu ne plătim niciun cent salariile din donații. Banii merg doar în cazuri sociale.
Știu că sunt mulți indivizi care mă ceartă că animalele sunt mai puțin importante decât oamenii, de ce mă agit? Însă mă întreb pe bună dreptate: ce om care urăște animalele ar putea iubi cu adevărat oamenii?”

Facebook

You May Also Like

National

Cristiano Ronaldo este împotriva alimentelor procesate sau băuturilor carbogazoase. La conferința de presă dinaintea debutului Portugaliei la Euro 2020, Ronaldo a observat două sticle...

National

România nu-și permite să plătească pensii speciale și alocații astfel că Guvernul caută tot felul de soluții pentru a reduce cumva alocațiile. Sau măcar...

National

Starul portughez Cristiano Ronaldo a fost protagonistul unui moment inedit la conferința de presă de dinaintea meciului de la EURO. Coco-Cola este un sponsor...

National

Reprezentanții Romsilva au realizat imagini din drona care ar arăta daptul că nu o eventuală micșorare a debitului apei ar fi dus la prăbușirea...

National

Nebunie maximă la București din cauza războiului pe gunoi. Șobolanii au năvălit la Mega Image. Locuitorii Bucureștiului parcă sunt asistați sociali: Plătesc cel mai...

National

Cristiano Ronaldo în vârstă de 36 de ani este cunoscut și pentru dieta strictă și regimul de exerciții fizice. Asta i-a permis să continue...

National

Un șofer român a fost sancționat cu 4 puncte și o amendă de 580 de lei, fiind prins de radar circulând cu 30 km/h....

National

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea să schimbe legislația, astfel încât urșii din România care reprezintă un pericol pentru om să poată fi împușcați în...

Copyright © 2021 Romani Buni

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Acceptând că acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.