Un alt caz de șoc anafilactic după vaccinare. Ce nu le-a declarat medicilor femeia inconștientă

O femeie de 36 de ani, din Galați, a avut o reacție adversă puternică, vineri, după vaccinarea cu vaccinul Moderna, fiind solicitată ambulanța la Centrul de Vaccinare. Ea a leșinat la 5 minute după vaccinare.

Potrivit Prefecturii Galați, o femeie de 36 de ani, vaccinată vineri în centrul de vaccinare Corod, din județul Galați, cu prima doza de vaccin Moderna, a avut reacții adverse.

Un alt caz de șoc anafilactic după vaccinare. Ce nu le-a declarat medicilor femeia inconștientă 1

Femeia a suferit hipetensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij și dispnee la cinci minute după administrarea vaccinului.

Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul”, anunță Prefectura Galați.

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.

Persoana suferă de mai multe alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii, mai arată Prefectura Galaţi.

Jurnalista Emanuela Schweninger: „Un alt caz de șoc anafilactic după vaccinare. De data asta, serul administrat e Moderna. E vorba de o femeie din Galați. Medicii i-au administrat adrenalină și o ambulanță a transportat-o la Spitalul din Tecuci. Se pare că avea alergii, lua inclusiv tratament și nu a spus acest lucru. Acum femeia e bine, deja e acasă”.