Te vaccinezi pentru vacanță? Andrei Caramitru: „Vreți sa plecați in vacanța in Iulie ? In străinătate? Trebuie sa fiți vaccinați cu 2 doze înainte. Așa ca gândiți logic. Mergeti mâine luați Astra Zeneca ca e disponibil – profitați ca alții s-au speriat degeaba. Rapel la început de Iunie. Puteți pleca sigur, aveți vara liberă”

Românii care nu vor să meargă pe litoralul românesc trebuie să se vaccineze pentru a fi primiți pe plajele din Grecia. Grecia, țară a cărei economie depinde în mare măsură de turism, vrea să-și deschidă granițele pentru vizitatorii străini care au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau care au test negativ

Andrei Caramitru: „Vreți sa plecați in vacanța in Iulie ? In străinătate? Trebuie sa fiți vaccinați cu 2 doze înainte. Așa ca gândiți logic. Mergeti mâine luați Astra Zeneca ca e disponibil – profitați ca alții s-au speriat degeaba. Rapel la început de Iunie. Puteți pleca sigur, aveți vara liberă.

Te vaccinezi pentru vacanță? Andrei Caramitru: „Vreți sa plecați in vacanța in Iulie ? In străinătate? Trebuie sa fiți vaccinați cu 2 doze înainte. Așa ca gândiți logic. Mergeti mâine luați Astra Zeneca ca e disponibil - profitați ca alții s-au speriat degeaba. Rapel la început de Iunie. Puteți pleca sigur, aveți vara liberă” 1

Dacă nu – asta e. Veți fi încă la coada la celelalte dacă nu v-ați înscris deja. Și probabil nu veți avea timp sa aveți și doza 2.
Eu doar va zic. Faceți fix ce vreți. Calculați și voi zilele. Treaba voastră pana la urma”.

Deocamdată, Grecia a prelungit până pe 19 aprilie restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană. Călătorii care vin cu avionul trebuie să aibă un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Țara se confruntă în ultima săptămână cu o creștere a numărului de infectări, motiv pentru care Guvernul, deși are în plan relaxări, va menține o serie de măsuri. Toate persoanele care sosesc în Grecia intră în autoizolare timp de 7 zile. La graniță, este nevoie de test PCR negativ sau test rapid. Vizitele în scop turistic sunt interzise, fiind permise intrările doar pentru călătorii esențiale. În plus, este interzisă deplasarea între prefecturi și există restricții de circulație pe timp de noapte.

Ministrul grec al turismului a promis că sezonul turistic pentru români s-ar putea deschide mai repede, dacă se respectă câteva condiții.

Intrarea în Grecia cu vaccin, test PCR sau test de anticorpi care dovedește că ai avut COVID. E o variantă de a facilita intrarea, pentru a atrage mai mulți români”, a spus Ioana Șelner, antreprenor român în Grecia, la Digi24.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea elenă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu vor fi testați.

Grecia speră să primească turiști la mijlocul lunii mai, dar Eugene Theodoridis spune că nu este clar câte țări vor fi gata să le permită cetățenilor să călătorească în scop turistic.