REACȚIA lui Valeriu Gheorghiță după ce expertul Agenției Europene a Medicamentului a legat AstraZeneca de tromboze

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că este puțin probabil retragerea de pe piață a vaccinului AstraZeneca, după ce un înalt oficial al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a spus că „există clar” o legătură între acest vaccin și unele cazuri de tromboze.

Înca nu este finalizata sedinta in care vor fi transmise recomandarile clare ale EMA. Ne asteptam sa se faca recomandari particulare poate pentru anumite persoane aflate la risc sa dezvolte evenimente trombotice. Este foarte bine ca avem aceste semnale pentru a nu trece lucrurile neverificate. Nu ne asteptam la retragerea de pe piata a acestui vaccin, foarte eprobabil vor fi modificate recomandarile, prospectul. Asteptam recomandarile EMA”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit stiripesurse.ro.

REACȚIA lui Valeriu Gheorghiță după ce expertul Agenției Europene a Medicamentului a legat AstraZeneca de tromboze 1

Un prim oficial de la Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA) confirmă o asociere a cazurilor de tromboză cu vaccinul AstraZeneca. El a precizat că nu se știe, însă, deocamdată, exact ce cauzează această reacție la vaccin.

Încercăm să obținem imaginea exactă a ceea ce se întâmplă, să definim în detaliu această afecțiune cauzată de vaccin. Putem spune deja că este cauzată de vaccin? În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o asociere cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, încă nu știm.

REACȚIA lui Valeriu Gheorghiță după ce expertul Agenției Europene a Medicamentului a legat AstraZeneca de tromboze 2

Trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă acest lucru”, a declarat Marco Cavaleri, într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero, potrivit spotmedia.ro.

Totuși, spune el, cercetările sunt departe de a fi finalizate, iar în această săptămână vor fi date câteva informații preliminare.