Raed Arafat spune că oamenii pot să plece de la serviciu la magazin: „Ieşi într-o pauză, să cumperi”

Discuția privind mersul la magazin este în continuare una aprinsă, în condițiile în care restricția se aplică în tot mai multe localități din România.

Oamenii au timp să-și facă cumpărăturile și înainte de ora 18.00, susține Raed Arafat. Ei ar putea cere pauză de la serviciu, sau să lucreze după un program decalat, crede el.

Raed Arafat spune că oamenii pot să plece de la serviciu la magazin: „Ieşi într-o pauză, să cumperi” 1

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, citat de stirileprotv.ro.

Arafat a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, structură pe care o conduce, și care a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Medicul a mai spus că el face comenzi online, nu merge la magazin în această perioadă.

Arafat a explicat că incidenţa de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte măsuri, reprezintă “o cifră mare” în ceea ce priveşte infectarea şi dă exemplul Germaniei, care în zonele cu rată de infectare de 2 la mie limitează deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri.