Cum recunoști tromboza. Semnele la care să fii atent dacă te vaccinezi cu AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut publică o listă cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca.

Așadar, cei care s-au imunizat cu prima doza din acest ser, este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne: dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață, anunță Antena 3. 
Cum recunoști tromboza. Semnele la care să fii atent dacă te vaccinezi cu AstraZeneca 1

Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot apărea în primele doua săptămâni după vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat așadar că rapelul cu AstraZeneca vă fi anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doza.

Peste 56.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore anti-Covid în România, dintre care 49.091 au fost imunizate cu Pfizer, 5.264 cu Moderna și 2.468 cu AstraZeneca a anunțat Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 2,2 milioane de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 3,5 milioane de doze de vaccin.

De la începutul campaniei de vaccinare, 2.206.254 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 3,5 milioane de doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 185 de reacții adverse comune şi minore, dintre care 8 de tip local şi 177 de tip general.