Ce reguli trebuie să respecte românii care vor petrece 1 Mai şi Paştele la mare

Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a anunțat pe cei care vor să petreacă 1 Mai şi Paştele pe litoral că vor fi obligați să respecte câteva reguli.

Purtarea măștii va fi obligatorie, precum și intrarea în camere la ora 20:00. Turiștii vor mai trebui să evite să se înghesuie în magazine şi la terase.

Ce reguli trebuie să respecte românii care vor petrece 1 Mai şi Paştele la mare 1

Singura excepţie va fi făcută în noaptea de Paşte şi vizează persoanele care merg la slujbă. Acestea pot rămâne afară până la ora 2:00, informează Adevarul. 

„Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activităţi ale agenţilor economici trebuie să înceteze.

Pentru Paşte avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiţii de securitate şi sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliţia Română, Jandarmeria Română, şi nu altele”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.