Ce pensie are miliardarul Ion Ţiriac! Nu şi-a mai ridicat pensia din 1999

Averea lui Ion Ţiriac a crescut cu 300 de milioane de euro, iar omul de afaceri a urcat în topul celor mai bogaţi oameni din lume, pe poziţia 2.238. Averea lui este estimată la 1.5 miliarde de dolari.

La aceasta se adaugă şi o pensie uriaşă, pentru nivelul României. Omul de afaceri primește lunar de la statul român 12.000 de lei, informează bzi.ro.

Ce pensie are miliardarul Ion Ţiriac! Nu şi-a mai ridicat pensia din 1999 1

Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Ion Ţiriac, cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună

Se pare că omul de afaceri are cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună. Ion Ţiriac deține trei avioane de lux, iar costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Înainte de izbucnirea pandemiei, compania lui Ion Ţiriac genera venituri uriaşe. În acelaşi timp, şi taxele erau pe măsură. Pe aeroporturile din România, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.