Acuzații. Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului

Anchetă a procurorilor după moartea unei paciente de COVID care ar fi fost bătută în spital. Tatăl femeii a depus plângere. Acesta ar fi reușit  să facă și câteva filmări înainte ca fata lui să moară.

Femeia, în vârstă de 52 de ani, a decedat în luna septembrie, anul trecut și pentru că a fost confirmată cu SARS-CoV-2 nu i s-a efectuat necropsia. A fost băgată într-un sac pe care era scris COVID și înhumată după reguli stricte, anunță Antena 3. 

Acuzații. Pacientă moartă cu COVID bătută în timpul spitalizării. Reacția spitalului 1

Plângerea la parchet a fost depusă imediat în luna decembrie a anului trecut, deja se fac cercetări.

Ce spune conducerea spitalului
În luna august femeia s-a simțit rău și a fost dusă la spitalul din Dobrița. Atunci, era confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2. După câteva zile, pacienta a fost transferată la Spitalul din Târgu-Jiu pentru că starea de sănătate a acesteia s-a agravat. Tatăl femeii susține că la spitalul din Dobrița a fost legată și bătută și a și filmat urmele de agresiune.

Conducerea spitalului din Dobrița susține că s-ar fi făcut o anchetă internă care nu a dovedit cele susținute.

Directorul Ion Ciochină Dobrița susține că nu a văzut imaginile și că, dacă aparținătorii aveau suspiciuni de agresiune, trebuia să o ducă pe femeie la un examen medico-legal.

Doar că, aceasta era confirmată cu COVID și depindea de aparatele de oxigen, lucru imposibil pentru aparținători.

La spitalul Judetean de Urgență din Târgu-Jiu, femeia a ajuns la Terapie Intensivă. Era în stare gravă după ce se desaturase. După 10 zile de internare la acest spital, femeia a decedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu desfășoară o anchetă in rem, pentru ucidere din culpă și purtare abuzivă.