Tatăl uneia dintre fetițele strivite cu Mercedesul în Capitală: „Ea mi-a omorât copilul Ei nu au pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum şi au vrut să se omoare!”

Tatăl unei dintre fetele ucise în accidentul din București spune că şoferiţa care a omorât sâmbătă două fete, s-ar fi certat cu soţul ei şi ar fi vrut să îşi ia viaţa, iar acesta ar fi de fapt motivul pentru ar fi intrat în stâlp.

Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum și au vrut să se omoare ei doi și au intrat în stâlp. Au omorât două vieți, doi pui, doi copii nevinovați. S-au certat și au vrut să se omoare”, a spus tatăl citat de antena3.ro.

Tatăl uneia dintre fetițele strivite cu Mercedesul în Capitală: „Ea mi-a omorât copilul Ei nu au pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum şi au vrut să se omoare!'' 1

Deputatul Catalin Tenita: „Accidentul tragic cu cele doua fetițe ucise de o persoană care mergea cu viteză foarte mare s-a întamplat la mine în cartier, în Andronache. La o strada distanță, la cel mult 500 de metri.

Am aflat asta acum câteva ore. Și încă nu îmi vine să cred.

Ieri pe la pranz era veselie în cartier. Muzică de petrecere. Îmi faceam socoteala că va dura până noaptea tarziu. Când m-am întors acasă pe la ora 6 seara muzica amuțise.

Abia astăzi am înteles de ce.

Este absolut zguduitor.

Am scris de mai multe ori că deschiderea autostrazii, care deversează trafic de viteză pe acele straduțe înguste, cuplată cu lipsa unui parc în zonă este absolut criminală. Istoric, zona asta era una potolită, pe unde treceau doar mașinile riveranilor.

Acum nu mai e asa.

Și acum se întamplă accidente unde victime sunt copiii.
Eu am să mă implic pentru a face ceva aici.
Și la nivel local.

Dar cred că trebuie deschisă și o discuție despre limitele de viteză în toate zonele din intravilian, pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare inguste de o parte și de cealaltă.
Cred că acolo viteza maximă nu trebuie să fie mai mare de 30 de km, asa cum este în multe dintre orașele europene în condiții similare.

Cred că trebuie introdusă această limitare în Codul Rutier, nu lăsată la aprecierea administratorilor de infrastructură. Ei trebuie să aibă doar obligația de a marca corespunzător segmentele de drum și eventual de a lua măsurile de limitare fizică a vitezei.

Pur și simplu nu am cuvinte pentru durerea infinită a parinților, pentru modul în care au fost zdrobite două vieți la început de drum, inclusiv din neglijența autorităților de a preveni astfel de cazuri”.