Italia se pregătește să intre în carantină națională de Paște. Florin Cîţu: Nu luăm în calcul un lockdown şi ştim de ce cresc cazurile

Italia va intra în carantină națională în weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie.

Măsura este menită să limiteze răspândirea Covid-19, în contextul în care Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări, informează hotnews.ro.

Italia se pregătește să intre în carantină națională de Paște. Florin Cîţu: Nu luăm în calcul un lockdown şi ştim de ce cresc cazurile 1

Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară în perioada 3-5 aprile, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru urgențe medicale ori de altă natură.

Odată cu măsurile impuse la nivel național, Italia se pregătește de o regândire a restricțiilor în cele 20 de regiuni al țării, după o evaluare săptămânală, în funcție de evoluția numărului de cazuri. Autoritățile aplică și aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.

Premierul Florin Cîţu a reiterat că autorităţile din România nu iau în calcul un nou lockdown şi a subliniat că în ţara noastră sunt, în prezent, cele mai relaxate masuri din pandemie, comparativ cu restul lumii.

“Anul trecut nu am avut vaccin şi am reuşit să trecem prin aceste perioade. În paralel cu campania de vaccinare, avem campania pe care o menţinem de a stopa pandemia. Masca este obligatorie, avem distanţarea socială, dezinfectantul trebuie să fie la noi.

Am înăsprit condiţiile pe timpul nopţii, dar, dacă ne uităm ce se întâmplă în restul lumii, vedem că România are printre cele mai relaxate condiţii şi am reuşit să fim aici pentru că oamenii, în mare majoritate, au respectat aceste reguli. Obiectivul este să păstrăm.

După ce am văzut lockdown-ul de anul trecut, anul acesta nu mai trebuie să existe aşa ceva, trebuie să găsim un echilibru, să ducem economia funcţională, dar să şi putem să controlăm pandemia”, a declarat Florin Cîţu.