Regiunea din Europa, destinație turistică, care a scăpat de COVID. Va intra în Zona Albă

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Italia (18.916 cazuri noi pe zi începând de ieri și 280 de decese), guvernul mergând spre implementarea de noi restricții, o regiune din țară este aproape liberă de Covid.

Este vorba de insula Sardinia, cunoscută pentru plajele sale frumoase și apele limpezi, o destinație de vară iubită atât pentru italieni, cât și pentru turiștii străini, transmite forbes.com

Regiunea din Europa, destinație turistică, care a scăpat de COVID. Va intra în Zona Albă 1

Aici, numărul cazurilor a scăzut atât de mult în ultimele săptămâni, încât practic nu mai este nevoie de alte restricții: începând cu 1 martie, magazinele și restaurantele pot fi deschise în orice moment, iar școlile și alte facilități pot funcționa la 100% din capacitatea lor.

Conceptul de „zonă albă” (care presupune că doar 50 de cazuri de coronavirus sunt înregistrate la fiecare 100.000 de locuitori pentru trei săptămâni ulterioare), a fost introdus abia recent: niciodată, de la începutul pandemiei, o regiune se descurcă atât de bine cu ratele de contagiune. Acest lucru este semnificativ mai ales pentru o țară precum Italia, care a fost cea mai puternică lovită din Europa încă din primele etape ale pandemiei.

„O zonă albă nu înseamnă o abordare„ liberă pentru toți ”, ci mai degrabă trebuie să o luăm ca o motivație pentru a continua să respectăm cel mai înalt grad de responsabilitate”, a declarat Christian Solinas, guvernatorul Sardiniei.

„Pornind de la acest rezultat poate exista o redresare treptată a sectorului de producție, care a suferit foarte mult în aceste luni. Dar totul trebuie făcut cu răbdare și grijă ”. În prezent, există trei zone roșii în interiorul insulei, în special orașele Bono, San Teodoro și La Maddalena.