Liana Alexandru: „Fără imunitate. După ce am avut tulpina sud-africană care m-a doborât cu o formă ușoară, anticorpii nu s-au putut ridica la un prag minim”

Jurnalista Liana Alexandru anunță că s-a vaccinat anti-COVID chiar dacă a fost infectată cu tulpina sud africană.

Liana Alexandru:După o lună de arest la domiciliu, carantinată apoi infectată cu SARS-Cov2, am ajuns astăzi la Jilava. Pare greu de crezut, dar după ce am avut tulpina sud-africană care m-a doborât cu o formă ușoară, anticorpii nu s-au putut ridica la un prag minim.

Liana Alexandru: „Fără imunitate. După ce am avut tulpina sud-africană care m-a doborât cu o formă ușoară, anticorpii nu s-au putut ridica la un prag minim” 1

Deci, nu am imunitate. Azi, am făcut prima doză cu Moderna. În drum spre casă, am auzit la radio anunțul că persoanele vaccinate nu transmit mai departe virusul SARS- Cov2. Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până aici.

Oriunde găsiți loc, mergeți și vaccinați-vă! Ce folos să treceți inutil ca mine prin boală? În cazul în care reușiți să treceți de ea… Le mulțumesc asistentelor, dar mai ales medicului care, deși e pensionar, vine special din București să supravegheze pacienții în centrul temporar de la Jilava.

Hai, liberare!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, că a mai fost confirmat un caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate cu această tulpină a ajuns la 3, relatează News.ro, preluat de Hotnews.

Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost identificat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană.

Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România. Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Acesta este al treilea caz de infectare cu tulpina sud-africană în România.

Până în 21 martie, potrivit INSP, au fost confirmate 542 de cazuri cu varianta britanică a coronavirusului şi câte 2 cu variantele sud-africană şi braziliană.