Florin Jianu: „De ce protesteaza oamenii?! De nevoi, de foame, de lipsuri… de DISPERARE”

Se încearcă explicarea protestelor din ultimele zile, dincolo de faptul că sunt organizate de AUR. Criza economică a sărăcit multă lume iar lucrurile pot intra cât de cât în norma din luna mai. Luna aprilie este critică.

Florin Jianu: „De ce protesteaza oamenii?! De nevoi, de foame, de lipsuri… de DISPERARE. Ati vazut pe cineva protestand de prea bine, de prea mult?! Nu exista proteste bune si proteste mai putin indreptatite, protestele sunt o forma ca oamenii sa isi strige disperarea.

Florin Jianu: „De ce protesteaza oamenii?! De nevoi, de foame, de lipsuri... de DISPERARE” 1

A, ca nu au educatia sa faca memeuri si bannere haioase, sa aprinda luminite si sa fie ,inspirationali’, e drept, asta nu inseamna ca au mai putina dreptate.
Ce se striga, se striga de neputinta, de furie pe tot ce li se intampla, cand ti-ai pierdut locul de munca sau nu mai ai ce pune pe masa copiilor, gasesti vinovati cu vina sau fara vina, cauti simboluri pe care sa le pui pe foc, cum e masca, de exemplu.

Sigur ca ne-am dori proteste cu masca, cu distantare si care sa nu puna in pericol in primul rand viata protestatarilor, a familiilor lor si a noastra a tuturor, dar cand esti disperat de lipsuri si de incertitudinea zilei de maine, pericolele astea palesc. Din pacate.

Politicienii si ,comunicatorii’ pun protestele pe seama lipsei de educatie, pe nestiinta, pe dezinformare. Sigur asta asigura confortul unei mase de oameni care inghit orice pe nemestecate (si bine ca au ce manca), masa aceasta este infima, marea masa este formata din oameni care nu mai au venituri si mai presus, nu mai au speranta. Nu mai au speranta pentru ca nu vad empatie, nu vad corectitudine din partea liderilor, nu vad sprijin pentru micile lor afaceri, pentru mentinerea locurilor de munca, nu vad ca pe romaneste ,tragem toti la aceeasi caruta’.

Ce va urma?! Bulgarele va creste si va deveni avalansa, pentru ca NU, nu este un protest impotriva pandemiei (de altfel, absurd, toti vad ca virusul exista si poate ne ia persoane apropiate) ci este un protest al unei societati mintite si umilite de neintelegerea celor care ar trebui sa dea un sens si o directie la care cat mai multi sa ne aliniem.

Drept exemplu putem vedea ce se intampla sau mai exact ce NU se intampla cu masurile economice, in alte tari europene ajungandu-se la a patra runda de interventii de sustinere a economiei, iar la noi Ministerul Economiei isi da cu stangul in dreptul umilind si inchizand firma dupa firma prin neluarea de decizii…”