Cum să păstrezi legumele în frigider mai mult timp!

Câteva reguli simple ne pot ajuta să păstrăm legumele mai mult timp în frigider. Risipa de alimente reprezinta o problema globala, in fiecare an aruncandu-se la gunoi o treime din productia globala de alimente.

Romanii arunca 6.000 de tone de alimente pe zi, ceea ce înseamnă 16 kg pe luna/persoana.

Cum să păstrezi legumele în frigider mai mult timp! 1

Iată câteva sfaturi să păstrăm legumele mai mult timp în frigider

  • Înainte să depozitezi și să păstrezi legumele cumpărate în lădițele din frigider, ai grijă să le speli bine cu apă și detergent și să le pulverizezi cu oțet. Astfel, vei curăța eventualele urme de mucegai de la fructele și legumele pe care le-ai avut înainte, scrie libertateapentrufemei.ro.

 

  • Cea mai bună metodă să păstrezi legumele proaspete mai mult timp este să le depozitezi separat, astfel încât să nu se atingă.
  • Curăță bine frunzele și codițele ofilite și pune legumele pe soiuri în pungi perforate.

 

  • Legumele ținute în frigider se strică mai repede din cauza umezelii. Pentru a preveni acest lucru, folosește bureți subțiri pentru spălatul vaselor sau lavete absorbante.
  • Pune bureții pe fundul cutiilor pentru legume și apoi adaugă morcovii, țelina sau fructele cumpărate. Bureții vor absorbi umezeala, iar legumele tale vor rezista aproape de două ori mai mult decât în mod obișnuit.

Ține verdețurile în șervețele din hârtie

Dacă nu consumi prea curând salata, mărarul sau pătrunjelul proaspăt, învelește-le în șervețele de hârtie cu grijă, fără să le strivești.

Hârtia va absorbi umezeala de pe frunze și se vor păstra proaspete cel puțin cu două sau trei zile mai mult decât de obicei.